Måndag

Idag var det första gången som jag fick köra velodrom. Ja vad säger man, det var riktigt läskigt första varvet för min del. Jag vet inte varför men så var det i alla fall. Man hade känslan att pedalen skulle ta i marken men det gör den ju såklart inte. Men efter ett tag så kändes det mycket bättre. Vi körde på rad allihopa i början och turades om att dra. Man körde 2st varv sen skulle den som låg längst fram åka in längst bak. Jag hamnade efter en kines som var så ojämn! Det var skit läskigt att ligga bakom honom för helt plötsligt var man cm från hans bakhjul! Men men.. Efter ett tag så började vi köra sprinter. Vi körde 3st, 1st 60m, 1st 100m och 1st 200m. Man började med att köra 3st varv för att sakta jobba upp farten så att man kunde köra högst upp i velodromen för att sedan dyka ner när det var dags för sprinten. Jag var så nervös första sprinten för 1; jag hade aldrig trampat på fullt på cykeln och2; de är så jävla högt och brant där uppe! Första sprinten gick inte alls bra, jag vågade inte dra på fullt så min tid var inte alls bra! Andra var lite bättre men jag vågade fortfarande inte gå på riktigt max. Den sista däremot var bra, jag gick högt och pumpade på fullt och hade en bra tid. Jag tror att jag var 4a eller 5a av alla den gången, helt okej för första gången i en velodrom tycker jag! G krafterna i kurvorna är grymma, man känner verkligen hur man trycks ihop men det gör det hjälper verkligen helhets känslan.

På eftermiddagen så var vi på BMX-banan. Alla var så trötta för vi fick knappt 1,5h mellan passen. Det gick inte jätte bra men det var helt okej ändå. På slutet av träningen så fick vi köra startkullen igen och det var minst lika kul den här gången! Tyvärr så kunde vi inte köra starter som det var tänkt, skulle verkligen behöva det. Men det kommer imorgon och onsdag i stället.

Ha d bra!


Söndag Vilodag!

Idag har vi haft en vilodag. Allt vi har haft idag är en lugn landsvägstur på 1,5h. Vädret var fint och det var inte för varmt så det var riktigt skönt faktikst. Efter turen så gick vi och la oss på en madrass som finns i mitten av velodromen. Vi låg där i kanske 1,5h och alla sov en stund, vi är alla rätt så slitna. Dels efter första veckan och för att det blev ganska så sent igår kväll. Sen har vi bara vart här på vårat boende hela kvällen.

Imorgon ska vi köra velodrom för första gången. Jag är lite nervös inför det men det ska också bli skit kul! Hoppas att vi inte kör på direkt imorgon för jag vill gärna få några varv ikroppen innan vi drar igång och börjar träna ordentligt.

Ha d gött!

Äntligen!

Lördag
Idag så var det sista dagen med tester. Vi hade bara gym testerna kvar att göra och dom gjorde vi på morgonen. Det gick faktiskt riktigt bra, jag fick några resultat som jag inte hade väntat mig. Jag har fortsatt att förbättra mig så det känns super!

På eftermiddagen så hade vi först en genomgång med våran tränare (Hervé) där han gick igenom det vi filmade förra träningen. Vi fick först veta hur det skulle se och vad man skulel tänka på och sen fick vi se oss själva och se va vi gjorde fel. Mitt problem är att jag inte är explosiv nog, min position är bra på cykeln men jag måste jobba lite mera i landningarna. Så efter genomgången så var det dags för att gå ut på banan och testa det som Hervé lärt oss. Det känns verkligen att farten ökar när man gör rätt och de är inte så svårt bara man tänker på det, nu gäller det bara att få det att sitta hela tiden.

Sen var det dags för dagen höjdpunkt! Vår startkulle vart ÄNTLIGEN klar idag och vi testade den direkt. Vi stod nästan däruppe och väntade på att den sista skruven skulle dras så att vi kunde köra. Anders var den som körde först och jag gav mig ut som 3e man. Yeeeehaw! Gud så kul det var!! Farten man kunde få upp är nästan sjuk och ljudet från rampen är underbart! Vi cyklade 40min i sträck och innan hade vi redan cyklat 2h. Vi slutade bara för att Hervé sa åt oss. Men men det kommer ju flera dagar, måndag är nästa gång som vi kör på bana och då tror jag att vi kommer att få prova med den nya startgrinden också. Det kommer att bli helt sjukt kul!


197386-12
Jag på BMX-banan

Hela UCI g?nget
Alla BMX-åkare på UCI lägret 2007
Den nya 8m h?ga startkullen vid centret!
Den nya startkullen!

ännu mera tester...

Idag så har vi gjort 2 tester till, ett VMA test och 60m sprinter. Alla som varit här föut sa att VMA testet är de allra tuffaste testet man gör här, så de var ju verkligen motiverande. VMA testet går till så att man sätter upp en landsvägs cykel i en jätte avancerad trainer med display och allt som en vanlig motionscykel. Sen ska man cykla en viss hastighet och hålla den. Varje 2min så ska man öka hastigheten med 2km/h. Man börjar på18 efter uppvärmingen och stiger sen uppåt.

Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde, innan man kom upp till 38 så var allt ganska så lugnt men sen började mjölksyran smyga sig på för min del. Jag lyckades hålla på till 46km/h men sen var jag helt slut, Dean la av samtidigt som mig. Det visade sig att vi gjorde det bästa resulatet av alla. Känns riktigt bra ska jag säga dig! Kul att vara bäst på nånting iaf, hehe.

På eftermiddagen gjorde vi 60m sprinter med stilla stående start. Jag var fortfarande trött efter VMA testet så jag tror att jag hade kunnat få bättre resultat. Men jag är nöjd med mina 6.31s, de är mycket bättre än i höstas då jag hade över 7s... Fast de skulle va kul att se vad jag kunde göra utan VMA testet i kroppen.

Efter middagen så gick jag med Anders Cim och Vilma för att kolla den nya startkullen som nästan är färdig. De var läskigt att bara gå upp dit och till och med att stå där i början. När vi stod nere och kollade så såg de inte så brant ut men när man står där uppe och kollar så är det riktigt brant! Men efter att man stått där ett tag så kändes inte det inte lika farligt längre. Men det kommer nog finnas en hel del fjärilar i magen när vi testar starkillen imorgon.

tester..

Idag så har vi kört sprint tester på morgonen. Det kändes inte så bra, kände mig seg och inte alls snabb men det var många som kände så.. Jag har inte tiderna så jag vet inte om jag var seg eller hur det var, får vänta tills jag får dom av Hervé. Vi körde 100m sprinter. Fast dom första 40m var för att accelerera och sedan tog han tid var 20m, för att se var vi är starkast och var vi tappar nånstans. Efter testerna fick vi köra några sprinter till för att få lite träning.

Efter träningen så gick vi till resturangen och åt lunch. När vi satt där så kom min pappa in med alla svenskar som är här och bygger våran nya startkulle. Tydligen så hjälper han dom att bygga nu så att den blir klar nångång. Dom har kommti ganska så långt nu. Dom räknar med att vi ska få prova den imorgon med en helt ny startgrind och allt. Hoppas verkligen att vi får det! Men de kommer att bli riktigt spännande för första hoppet är väldigt litet och med den farten vi kommer få så lär vi nog hoppa en bra bit förlångt och de finns nästan ingen tid att bromsa på för hoppet kommer ganska så tajt in på efter rampen. Men men de blir väl en upplevelse det också, hehe.

Nu i eftermiddag så ska vi cykla på banan igen. Hervé ska filma oss så att vi kan sitta och analysera våran åkning efter träningen. Idag så ska Roger Rinderknekt cykla med oss också. Roger är med i Schweiziska landslaget och kom 2:a på EM tävlingarna i helgen så det ska bli riktigt kul!


Nu är jag tillbaka på vårat boende, Mon Séjour. Just nu så regnar det ute, första gången som de regnar på 2-3 veckor för min del. Det kan ju inte alltid vara perfekt...

På träningen idag så filmade Hervé oss när vi gjorde lite olika saker ute på banan. Det gick faktiskt ganska så bra idag. Efter att ha kört på amatör sträckan på 3e rakan så fick vi ett tag att träna så att vi kunde sätta prosection sträckan bra så han kunde filma oss. Det är riktigt många hopp, med inte så mycket till upphopp och de är tajt. Dom är inte stora men de är sjukt tekniskt. Jag hoppade den första ett par gånger men kom inge bra, sen satte jag den klockrent så jag provade hoppa nästa också men jag kom inte upp i luften! Så jag flög in i landningen med framhjulet och åkte över stryret in i upphoppet på nästa hopp. Jag slog i min axel, handled höft, knä and fot... Det är inte så farligt jag slog upp ett gammalt sår som blödde en hel del. Nu är det bara axeln och handleden som är lite stel och gör ont ibland. Men jag överlever nog. Jag kommer nog bara vara rätt så stel imorgon.. På slutet av träningen så drog Hervé av plasten till den stora Proscetionen på andra rakan. Sifiso var den första att hoppa båda, den andra är riktigt lång och upphoppet är riktigt brant så man måste verkligen våga slänga sig framåt i den. Roger stod och kollade på till en början, han ville inte hoppa. Men jag tjatade lite på honom och han såg att dom andra klarade den rätt så lätt så han hoppade. Jag var skit sur för att jag inte kunde cykla! Jag ville verkligen hoppa det första hoppet där idag, men jag kunde inte för jag hade svårt att hålla i styret... Men men, de är ju bara andra gången på bana här på lägret. Så jag kommer att ha tid att hoppa den och allt annat.

Ikväll så vet jag inte riktigt vad vi ska göra, vi lär väl hitta på nått till slut som vanligt. Jag tror att alla kommer att lägga sig ganska så tidigt idag för vi ska köra ett riktigt hårt test imorgon bitti. Hervé sa åt oss att inte äta för mycket för att de är en stor chans att man spyr för att de är så jobbigt och Sifiso, Cim och Vilma säger att de är det jobbigaste som man gör här på lägret,så de känns ju vekrligen bra...

julafton! =)

Idag har vart en riktigt bra dag! På morgonen hade vi vår första franska lektion, vår lärare vart lite chockad när allihoppa klev in i klassrummet för hon visste inte om att vi skulle komma idag. Men det blev bra ändå tillslut, vi gjorde inte så mycket. Nivån kommer nog inte vara så hög eftersom att ingen förutom jag och Vilma pratar nån franska alls och vi pratar inte så mycket alls.

Efter franska lektionen så hade vi en genomgång med våran tränare fram till lunch. Vi gick igenom tränings schemat och tävlings planeringen. Jag kommer att tävla ganska så mycket i sommar. Jag kommer att köra alla EM tävlingar, en lokal tävling i Echichens som ligger nån timme här ifrån, SM i hallstavik och nu troligtvis även VM i Canada. Till EM tävlingen i Lettland och tävlingen i Echichens kommer jag att vara riktigt ner tränad. Det är så tajt mellan tävlingarna iår så vi måste offra några helger för att kunna utvecklas fullt ut. Men efter som att det är därför jag är här så gör de mig inte så mycket. En annan rolig sak är att vi nog kommer att åka ut hela gänget på 3 tävlingar, EM tävlingen i Winterthur Schweiz, tävlingen i Echichens och kanske även EM tävlingarna i Kampen Holland. Det kommer att bli riktigt kul, speciellt eftersom att vi alla kommer så bra överens.

Men julafton var det ja =) Idag fick vi alla våra kläder och sånt av lägret. Allt är Nike kläder och vi har fått, Ett par strumpor, ett par vanliga skor, ett par skor till landsväg och velodrom, en jacka, en vindoverall, en mjukis overall, en piké t-shirt, landsvägs kläder, bmx tröja, ryggsäck, väska, 3st t-shirtar och ett par shorts. Dessutom så kommer vi att få våra landsvägs cyklar och velodrom cyklar som vi får låna under tiden här. Det kändes verkligen som julafton när Alex (mekananikern) delade ut sakerna. Jag, Anders och Markus fick våra saker samtidigt och vi var som små barn där inne. Det var skit kul! Måste kolla så att allt verkligen passar sen också när jag kommer tillbaka till boendet. hehe

En annan underbar sak med idag är att jag och fine nu har varit tillsammans i 1 månad. Jag är så ledsen att jag inte är hemma med dig just nu. Men jag vet att du förstår, du är helt underbar! Älskar dig så mycket! <3

Men nu måste jag gå upp och äta middag är så himla hungrig! Men ha d gött!

Första riktiga dagen

Idag var våran förstariktiga tränings dag. Vi började med att vara på gymmet i 2h, fast första 30min gick åt till att förklara tränings programmet. Vi skulle inte köra så hårt så de var ganska så skönt att få köra ur benen lite grann. Efter gympasset så åt vi lunch och sen hade vi 3,5h att döda så alla hade med sig sina datorer och satt i vilorummet där dom har tv och riktigt sköna stolar. Några somnade där. Satt och chattade lite med fine så då kan man ju inte sova. Blev så pigg och glad när jag pratade med henne. På eftermiddagen så fick vi köra på banan. Den var riktigt bra, men dom har inte byggt klart startkullen ännu. Den ska bli 8m hög, 8M! Den är så sjukt hög! Det kommer att bli skit coolt när vi får slänga oss ut för den. Johan Lindström som är en av dom högst uppsatta inom BMX i världen sa att den kommer att vara klar på fredag och att vi skulle få prova den då. Kan knappt vänta! Vi körde på 2a och 3e sträckan och de var riktigt kul. Det tog ett tag innan jag kom igång ordentligt men sen gick det ganska så bra. Jag var lite seg efter gymmet bara men det var okej.

Nu så får vi väl se vad som händer ikväll. Hoppas att vi kan se nån film eller nått för de var lite segt igår. Men vi får väl se vad som händer. Bye bye

Lite bilder från dagen

Kör marklyft inne på gymmet
197386-8
Träning på BMX-banan
197386-7

tisdag 24/4

Igår var min första dag här i Aigle, Schweiz. Vi gjorde inte så mycket, vi fick träffa allihoppa som är här (16st) och lära känna varandra. Dom som hade varit ute och tävlar i helgen fick åka på 1h återhämtnings tur. Det var riktigt skönt faktiskt. Lanskapet här är helt otroligt vi är omringade av de Schweiziska alperna och det är riktigt vackert. Sen på eftermiddagen så gick ett gäng ut för att äta middag. Det var riktigt trevligt, alla som är här är jätte trevliga. Tyvärr så pratar inte alla engelska men de gör inte så mycket för tillfället. Efter middagen så satt nästan alla vid sina datorer hela kvällen. Anders, Cim, Vilma och Markus satt inne på mitt rum större delen av kvällen, det var trevligt.

Idag så ska vi ha vårat första riktiga träningspass här på lägret. Vi ska in i gymmet och köra lite grann, sen på eftermiddagen så tror vi att vi ska få cykla på bana men vi är inte riktigt säkra på det, men det lär vi väl märka. Nu måste jag kila ner och äta frukost. Skriver mera ikväll sen. 

Veckan som gått

Lördag.

Efter att ha startat min resa hemifrån mig igår 11.45 så nådde jag Jonas Franzén, Dick Taxén och Alexander Edbom Cavaillon i södra Frankrike 15.30 idag. Herregud var jag är trött på att sitta i den där bilen nu. De sista 30milen kändes som en evighet. Men men nu är vi här, vi bor på ett jätte fint ställe precis utanför stan. Det är lugnt och skönt här ute, precis som vi vill ha det.

När vi kom fram så träffade vi Johan Fransson. En Malmö bo som är här nere och tränar nu, han visade oss till BMX banan här. Vi hade inte tänkt cykla nått idag, men det slutade med att vi gjorde det i alla fall. Dessutom så cyklade vi i typ 3-4h. Vi cyklade först i Cavaillon på banan där, sen åkte vi till Corlion för att kolla på banan och trailsen som vi ska träna på imorgon. Men det slutade med att vi cyklade lite trails där innan vi åkte. Men det gick så jäkla dåligt! Asså jag har inte cyklat så här dåligt på flera år, det var verkligen katastrof. Jag trodde verkligen att jag skulle bryta ihop, det var verkligen inte den här starten som man ville ha?

Men men, nog om det. Det har hänt en hel del andra roliga saker idag också. Vi lyckades glömma bort att åka och handla, så vi fick åka till Mc Donalds och äta. Jag åkte med Johan och lät han beställa. Men när han skulle beställa sin mat blev det lite krångligt. Han skulle ha en Ceasar sallad med en extra kyckling bit, men det slutade med att han fick 2 st mc chicken utan sallad? hahaha! Saken är ju den att han försökte beställa på franska, men när inte det funkade så blev det engelska och den där snubben fattade ju inte ett ord av vad han sa. Men ja, jag tycker att det var skit kul iaf. Nu äre väl dags att sova, det rycktas om att vi ska upp vid 7 imorgon för att köra sprinter och åka och handla.

Go natt allesammans!

Söndag

Idag har det tränats BMX det kan jag lova. Jag har så himla ont i händerna! Jag har stora blåsor på händerna. 6h cyklade vi idag, tiden bara flög förbi. Men det var så jäkla kul, för det gick helt otroligt bra! Jag har inte cyklat så här bra på jätte länge! Vi körde trails och bana, trailsen har jag börjat komma igång lite med och tack vare det så går det mycket bättre på banan för hoppen är riktigt branta här nere.

På trailsen hoppade jag inte alla hopp. Det är 3 år sen jag körde det sist, och det är en helt annan teknik där men jag börjar hitta in till det igen. Men på banan så hoppade jag allt och gång, på gång, på gång också, till och med den 8m dubbel som finns på andra rakan. Det kändes skit bra! Jag ville verkligen inte åka därifrån, men min kropp sa annat. Kunde knappt hålla i styret på slutet, så ont har jag i händerna just nu?

Idag var det ju tänkt att vi skulle ha gått upp tidigt, kört sprinter och handlat. Men det blev inte riktigt så, vi försov oss med typ 1½h. Så vi hann inte köra sprinterna innan vi skulle träffa Johan och åka iväg. Vi hann knappt handla frukost. Sen när vi hade cyklat färdigt så hoppades vi att det skulle finnas nån affär öppen, men så var det ju inte? Så vi hade ingen middag, så det fick bli Mc Donalds idag igen. Fast den här gången fick jag beställa själv. FY FAN säger jag bara! Jag hatar verkligen att dom knappt kan engelska i Frankrike. Jag kunde knappt beställa min mat, för hon fattade ju inget och det gick lika dåligt för dom andra också. En man försökta hjälpa oss, och han pratade bra engelska. Fast dom i kassan fattade ju ändå inte, men men? Till slut så fick vi ju våran ?mat?, gillar verkligen inte att äta på Mc Donalds, men var skulle man göra då fanns ju typ inget annat? Jaja, vi lär nog inte återvända dit igen skulle jag tro det är inte alls kul när det blir så där.

Sen så har man ju haft sin första franska konversation idag också, haha. Killen som var president i klubben kom och började prata med oss och han pratade inte ett ord engelska. Så jag och Dick försökte hjälpa varandra att förstå, fast jag fick svara. Det gick ganska så bra faktiskt vi pratade ett bra tag med honom.

Jaja, nu måste jag väl krypa till sängs så att jag är pigg tills imorgon. Vi har just nu ingen aning om vad som väntar, kommer att bli spännande och se vart vi tar vägen då. Men ha d så bra!

Måndag

Idag så har vi äntligen lyckats ta oss till affären och handlat mat och sånt. Vi var på en Leclerc nere i stan. Dom affärerna är JÄTTE stora, det finns verkligen allt i dom. Så nu har vi bunkrat upp för ett par dagar. Fast vi köpte bara 4st baguetter, och dom gick ju åt idag så då måste vi ju åka och köpa det imorgon igen.

Eftersom att vi var och handlade så kom vi iväg lite sent till Johan. Nu hade Sebastian (Är från Märsta, Europa mästare i 17-24 förra året och han som Johan bor hos) kommit hem från världscup tävlingen i Madrid också. Han hade med sig en film därifrån som vi kollade på. Det tog ett bra tag så då blev klockan närmare 12.30 innan vi kom iväg. Vi åkte till en bana i Pernes les Fontaines. Tyvärr så kunde inte Sebbe och Johan cykla för Johan kraschade igår och Sebbe är sjuk. Men vi cyklade ett par timmar i alla fall.

Banan var riktigt bra. Det fanns ett par riktigt stora hopp på den och bra tekniska sträckor. Jag hoppade alla de stora hoppen ett par gånger och det kändes rätt så bra. Men jag kände mig rätt så seg efter ett tag för vi hade dåligt med mat med oss. Sen så började alla få ont i händerna också så vi gav upp efter ?bara? 3h.

Nu så sitter vi här och bara tar det lugnt och spelar ps2. Det är så äckligt varmt ute är 30 grader här idag. Det är verkligen för varmt! De är inte ens skönt ju. Så vi är alla rätt så slut och behöver den här vilan. Jag och Dick ska nog gå och fixa lite middag snart sen får vi se vad vi kommer att hitta på ikväll.

Ha d gött!

Tisdag

Idag så har vi varit på ett ställe som heter Peynier. Det ligger en av de bästa trailsen i hela Frankrike. Hoppen där är jätte stora och visste inte om jag skulle hoppa nått när vi åkte dit. När vi kom dit så vart jag lite skraj när jag såg hoppen och i början så var det faktiskt ingen som hoppade nått. Fast sen kom vi igång och började hoppa lite. Jag hoppade den minsta sträckan men dom var ändå större än de trails hopp jag hoppat tidigare. Sen gav jag mig på en större sträcka, men då ramlade jag och körde in i ett träd? Jag slog i knäet så jag cyklade inte så mycket mera. I stället så fotade jag och filmade dom andra lite.

På kvällen så var det dags för våran cross turnering på ps2. Vi kör först ett tidskval på banan och sen går dom 2 bästa till final. Det körde vi hela kvällen, det var skit kul! Det kommer vi nog att fortsätta med imorgon kväll också.

Onsdag

Idag har vi inte gjort så mycket mera än att cyklat. Vi gav oss iväg tidigt till Cornillon för att köra på banan där innan det blev för varmt. Vi körde lite rullvarv och fullvarv, filmade och fotade en massa. Vi hade det jätte kul idag! Vi fick en massa bra bilder och lite coola film snuttar. Det gick ganska så bra till och från. Det blåste en hel del, så 2a sträckan var inte så lätt idag men jag klarade den några gånger i alla fall.

Efter ett tag när det blev för varmt så gick vi till trailsen som ligger uppe i skogen i skuggan och körde lite. Idag så gick det riktigt bra där, jag hade jätte bra flyt i hoppen och jag hoppade en ny sträcka idag så jag är jätte nöjd med hur det gick. Efter en stund så tröttnade vi och åkte hem för att äta lite.

Efter middagen så åkte vi till Cavaillon banan för att träna. Där blev det mest en massa starter, eller bara starter i 2.5h. Det gick så jävla dåligt i början, men sen så släppte det. Efter ett tag så gick det riktigt bra. Men ju senare det blev ju segare blev jag, så jag hängde inte riktigt med på slutet. Men det gjorde inte så mycket, för det kändes bra ur grinden i alla fall.

Nu så sitter vi här och kollar på det vi hade filmat idag, och sen så ska vi nog sova för alla är jätte trötta. Imorgon blir det en vilodag, vi ska sova ut och packa i lugn och ro innan vi far vidare till Belgien för EM tävlingarna där.

Torsdag

Idag har varit en vilodag och resdag. Idag reste vi vidare från Cavaillon i södra Frankrike till Habay-La-Neuve i södra Belgien. Vi tog en väl förtjänt sovmorgon idag, vi sov till 9 i stället för kl 7. Men när vi vaknade kom vi på att vi kanske skulle börja packa för Jonas och Dick skulle åka och skjutsa Johan och Sebbe till tåget kl 10. Så vi packade och gjorde klart det mesta innan dom åkte, sen satt jag och Alex kvar på rummet. Han kollade på tv och jag pluggade svenska, lyckades nästan bli klar med min bokrecension innan vi skulle börja laga mat.

Efter maten så bar det av de 80milen upp till Habay. Tiden gick faktiskt ganska så fort idag, vi körde lite gissnings lekar, lyssnade på musik och pratade en väldig massa strunt. Jag lyckades sova ett tag också vilket var väldigt skönt. Det tog oss ca 7,5h att komma till Habay och efter att ha checkat in på Jonas Alex och Dicks hotell i Longwy så åkte vi för att hämta Johan och Sebbe på tåg stationen och köra dom till deras hotell. Det var lite krångligt att hitta till men vi kom dit. Så nu sitter jag på deras hotell rum och väntar på att mamma pappa och Jens ska komma och hämta mig för vi ska bo husvagn vid banan. Klockan är nu 24.00 och dom borde vara här om ca 30min, vet inte riktigt vad jag ska hitta på under tiden. Det här är ett riktigt fint hotell ****, fattar inte hur dom har råd att bo här men ändå. Det finns trådlöst internet här men vi har inte fått nån inloggning till det så det går inte att använda? Skulle ha varit kul att fått sitta och surfa lite grann, har inte gjort det på ett tag nu.

Men men? Imorgon är det träning på tävlings banan på kvällen, ska bli kul att se hur det går. Ser verkligen fram emot helgen nu för det har känts ganska så bra ändå då när vi tränat nu. Hoppas verkligen att det kommer att gå bra, behöver få ett bra internationellt resultat nu det var ett par år sedan sist.

Men nu ska jag försöka hitta på nått för att fördröja tiden, ha d så bra!

Fredag

Idag har jag hela dagen gått och väntat på att det skulle bli kväll så att jag skulle få cykla på banan här i Habay. När jag var och kollade på banan så tycker jag att den såg jätte bra ut och jag var jätte sugen på att få cykla så dagen gick jätte segt. Vi fick komma in på campingen på morgonen så då plockade vi ut allt och fixade lite med cyklarna. Sen var det bara en massa väntan.

När det äntligen var dags att få cykla så var jag riktigt taggad. Men efter ett varv på banan så försvann all lust att cykla. VILKEN JÄVLA SKIT BANA! Jag tror aldrig att jag har cyklat på en sån här dålig utomhus bana. Det är hoppigt och mjukt överallt och kurvorna är nästan ännu värre än raksträckorna. Det är inte så stora hopp men det går knappt att hoppa dom i alla fall för man får verkligen ingen fart. Det som går att hoppa är första och andra rakan, men man fick solen i ögonen hela träningen på först rakan så den får jag väl ta och hoppa imorgon i stället. Men allt sug att tävla har verkligen försvunnit nu. Jag hoppas att dom hinner fixa banan tills tävlingarna imorrn. Annars kommer det nog att bli riktigt livat imorgon det är jag säker på.

Jaja nu måste jag försöka äta nått och sova så att jag är pigg tills tävlingen imorgon.

Lördag Tävlings dag 1

Idag var det äntligen dags för tävling. Trots allt skit som var igår så var jag riktigt sugen på att få tävla igen. Vi började våran träning kl 12, så innan det så gick man bara och väntade på att få cykla. Jag vaknade vid 9 och det kändes som 3 väldigt långa timmar innan träningen väl började

Idet så kändes det inte så bra innan tävlingen började. Jag hade fortfarande inte hoppat andra dubbeln på träningen och mina starter var inte så bra. Så jag visste inte alls hur det skulle gå. Jag hade 7 6 1 som startspår. I första heatet så hade jag en sådär start men jag var med rätt så bra ändå, jag hoppade dubbeln och efter att det blev lite trångt i första kurvan så låg jag 6a, sen i andra kurvan så körde jag om 2st, men sen så kom jag jätte konstigt på de två sista rakorna så jag blev omkörd och kom 6a. I andra heatet hade jag en jätte dålig start och det blev trångt över första hoppet så jag vart tvungen att bromsa, jag kom aldrig ikapp och blev 7a (sist)? I sista heatet så hade jag bana 1 och Yvan Lapraz (mångfaldig Europa mästare och världsmästare) på utsidan om mig. Så för att inte riskera att bli stängd så chansade jag på grinden, men jag gick alldeles för tidigt och låg en bra bit efter alla andra. Men när jag hade fritt spår för en gångs skull och fick trampa på för fullt så var jag ikapp igen in i första kurvan och låg 4a efter den. Men när jag skulle köra om en kille i 4e kurvan så släppte båda hjulen och jag tappade all min fart. Men jag lyckades komma 5a in i mål ändå. Som vanligt så är det mina starter som ställer till det. Har jag bara fritt spår så är jag verkligen med, men det blir ju aldrig så om jag inte kan starta bra. Så imorgon är det bara att hitta tajmingen så kommer det gå jätte bra.

För övrigt så var alla 4a i mitt heat i semi final, 3st gick till final och slutade 1,2 och 4a. Så hårt var mitt kvalheat idag. Imorgon så rankar dom alla åkarna efter dagens tävling i stället för efter inomhus EM som idag så då kommer det nog att bli lite mera jämna heat.

Nu så har jag precis ätit och jag ska nog gå ut och prata lite med de andra svenskarna som campar här i helgen. Men sen blir det sova och ladda inför morgon dagen, vilken bra dag det ska bli då!


sista dagen...

Ja imorrn bär det av söder ut... Känns lite konstigt, kommer ju inte att se dom här hemma på 3 månader! och jag kommer att träffa mamma och pappa 2 gånger under den här tiden... Men jag kommer ju att ha internet där nere och det finns ju msn, så jag kommer nog kunna hålla kontakten med alla här hemma.

Idag så har jag varit inne i norrtälje med Fine på förmiddagen, hon skulle till tandregleraren där. Vi tog med oss Zassa också, så när hon var där inne så tog jag och Zassa en kort promenad. Fast jag vet inte riktigt om det var jag som gick med Zassa eller tvärt om.. haha Efter att vi var klara där så gick vi till intersport för att kolla om mina sista saker hade kommit. Och det hade det, eller nästan allt.. Mina cykel skor har fortfarande inte kommit, men jag är glad iaf =)

När vi kom hem så var jag hemma hos fine ett tag innan jag åkte hem, packade det sista, fixade min cykel och pluggade. Har fått rätt så mycket gjort idag faktiskt.

Nu så har fine kommit hit, jag ska nog plugga lite till och hon lär nog spela xbox. Då kommer hon vara syselsatt ett tag, hehe..

jag kommer att sakna dig så mycket fine <3

Jag ska försöka skriva blogg så ofta jag kan nere i Schweiz. Får se om jag orkar, kommer att bli en hel del träning, men jag ska försöka. Nu när jag är nere i frankrike under nästa vecka vet jag inte om jag kommer att kunna skriva nått, för jag tror inte att vi har nått internet där. Men men, vi får väl se =)

Söndag

Idag så har jag varit på bmx banan med dick igen. Det blåste inte så mycket idag och det gick faktiskt riktigt bra att cykla! Känns bra att allt äntligen börjar kännas "som vanligt" igen.. Har ju iaf fått cyklat bra mycket mera iår innan första tävlingen än förra året, då var jag på bana 1 gång.. Det, kan jag säga.. Det är inte så bra.. hehe

På eftermiddagen så hade vi en liten påskmiddag med släkten. Var ett perfekt tillfälle att träffa alla en sista gång innan jag ger mig av... Vi åt lite kalkon och sånt var riktigt trevligt. Så nu är det bara mormor kvar att säga hej då till, hon är i Örebro nu så det är lite svårt. Men hon kommer hem på tisdag tror jag det va. Så då ska jag åka till henne och säga hej då

Är ungefär 5 dagar kvar nu tills jag åker. Tiden går så himla fort, känns fortfarande som att jag precis har fått reda på allt det här... Men idag så har jag börjat packa tillsammans med mamma. Nu har jag faktiskt fått fram de mesta av sakerna som jag ska ha till Schweiz, är bara de saker som jag använder dagligen som är kvar nu. Känns rätt bra att ha fått undan så mycket redan nu. Jag hade tänkt börja sätta dit lite nya delar på min cykel, men mamma gick verkligen på högvarv med packningen. Så nu känner jag inte för det längre, men jag får väl ta det nån annan kväll..

Här är två bilder som Jens tog på mig idag när vi cyklade

197386-6
 
Hoppar andra str?ckan i Hallstavik!

Första dagarna på de tidiga sommarlovet ;)

Ja nu har det gått 2 dagar sedan jag hade min sista skoldag.. Nu känns det inte alls jobbigt längre, nu är det bara underbart att inte behöva gå tillbaka till skolan. Va har jag gjort dessa dagar då? Jo, jag har varit med fine.. Vi har sett på filmer, spelat xbox, gått promenader och bara tagit det lugnt.. Sen har jag varit och cyklat lite oxå, igår tillsammans med cim och idag med dick och jens.. Det var skit blåsigt både och igår, men idag så blåste det inte sidovind så då gick det faktiskt att cykla rätt så bra. Känner att jag har en bit kvar till toppformen ute på banan, men det kommer nog att ändra sig när jag fått varit i frankrike bågra dagar..

Ja va händer mera på denna påskafton då? Inte så mycket, jag ska försöka plugga lite, plocka upp alla kläder jag tog med mig hem från uppsala och sen ska jag hem till fine ikväll, får väl se vad vi hittar på då..

Men men, nu måste jag hoppa in i duschen.. Ha d så bra!

slut för det här året då...

Idag så hade jag min sista skoldag för året, kändes lite små konstigt faktiskt... Kommer att sakna klassen en hel del, alla är lite speciella på ett bra sätt. I slutet av varje sommarlov brukar jag börja längta lite till skolan igen..Brukar alltid bli så för mig, och nu har jag ju 1½ månad till som jag ska vara ifrån skolan... Men va fan, det kommer ju inte att bli något vanligt sommarlov så jag överlever nog! Dessutom är det ju mitt sista sommarlov, så det är ju bara att njuta!

Nu har jag precis slutat plocka ur mitt rum. Det står en hel hög med väskor framför mig nu, och då menar jag verkligen en hög! tror nog att det är 4-5 överpackade väskor, dessutom så kommer jag att ha 4st cykla med mig hem... Det kommer nog bli lite trångt i bakluckan skulle jag tro.

Men men, nu ska jag äta glasstårtan som jennie köpte för att jag ska flytta ut. Kan ju inte säga nej till de då heller? hehe!

ha d bra så bra!


sista kvällen på boye.........

Idag är det min sista kväll här på boye för det här läsåret... Det känns jäkligt tungt faktiskt, kommer att kännas kontigt att inte bo med dom på ett tag nu.. Men men, i höst kommer jag ju tillbaka! Då kommer vi att ha det lika trevligt som vanligt igen!

För att parta till det lite så har vi köpt lite godis och så... Sen såg vi på filmen 300, den är riktigt bra! Den måste ni bara se, är en av de bättre filmerna jag har sett! Den kommer jag nog se flera gånger... Men iaf, nu sitter vi här och ser på stockholm live, det är ett special program med en massa roliga klipp från året.. Det är jätte kul! Trots att de är tråkigt att jag snart inte kommer vara här på ett tag så har vi jätte kul nu iaf! Får en att må bra!

Tisdag

Igår var jag riktigt nere och för att försöka bli lite gladare och kunna se de positiva i allt så skrev jag ner en lista med saker som jag ansåg vara positivt med resan. Det blev nog 15 saker eller nått sånt som jag kom på, och det hjälpte verkligen. Dessutom insåg jag vad som kan få mig att glömma bort allt dåligt för en stund, och det är att cykla BMX och när jag är med fine. Just då leker livet, fattar inte vad jag skulle göra utan dom två delarna i mitt liv...

Idag så tränade jag imorse och då berättade för Cai (min fystränare) att jag hade kommit in på UCI lägret och han vart jätte glad. Kan de va så att han vill bli av med en kanske? hehe

I skolan så gav min franska lärare mig en lapp med uppgifter som jag ska göra när jag är borta. Det var inte så mycket faktiskt. Jag har suttit och pluggat nu hela kvällen, jag var tvungen att läsa ut min franska bok för den måste jag lämna tillbaka på torsdag... Som tur var så är den inte så lång, och jag hann läsa ut den, skriva en recension och skriva en historia som skulle innehålla svåra ord ifrån boken. Historian blev helt sjuk! Jag lovar att min franska lärare kommer att skratta åt den när hon läser den, om hon nu fattar vad som står det vill säga... Det är bara en massa sjuka saker som händer.

Nej nu måste jag fortsätta att plugga, har ett engelska häfte att göra klart innan jag åker.

herregud vilken dag...

Fy fan va dåligt jag mår just nu... Jag har känt mig så jäkla stressad hela dagen i skolan, jag har ränt runt överallt för att hitta mina lärare och prata med dom om min resa. Dessutom så hade jag svårt att få tag på våran rektor också först, men sen så kunde jag prata med honom också. Så nu är rätt så mycket av problemen med skolan lösta. Är lite små saker kvar att fixa bara.

Nu är jag helt slut körd, jag måste försöka varva ner lite grann men jag vet inte om jag kan det... Hoppas verkligen inte att det fortsätter att vara så här varje dag nu, då kommer jag verkligen inte att må bra när jag åker. Jag ska nog gå och lägga mig en stund tror jag, de blev inte så mycket sömn inatt för jag somnade vid 3 tiden... Kunde verkligen inte sova, var bara för mycket saker som snurrade runt i skallen på mig

UCI Training Camp Aigle Schweiz

Nu har det gått några timmar sedan jag fick reda på att jag har blivit antagen till det tränings läger som UCI (internationella cykelförbundet) anordnar på deras tränings center i Aigle, Schweiz. Jag kan säga att jag fortfarande inte har fattat vad som har hänt, det här är en dröm som går i uppfyllelse! I 3 månader kommer jag att vara där och träna med några av de bästa åkarna i världen och en världskänd tränare. Lägret är ifrån 24 april-20 juli och där kommer jag att få träna på den BMX bana som dom har vi tränings centret. Det riktigt coola är att den banan kommer att byggas om innan lägret börjar och bli en kopia av OS banan i Kina! Dessutom kommer jag att få cykla velodrom för första gången, nått som inte ens finns i Sverige. Där nere kommer jag att under tiden där få låna en velodrom cykel, en moutainbike och en landsvägs cykel. Tidigare år har dom som varit med även fått en massa kläder och sånt så jag hoppas att vi får det i år också.

Men tyvärr så är ju allt inte positivt... Jag kommer troligtvis att behöva plugga som en tok för att få undan allt skolarbete innan jag åker. Saken är ju den att jag åker till Frankrike på träningsläger fredagen efter påsk. Sen är jag där en vecka innan vi åker till Belgien för de första EM tävlingarna. Sen startar lägret på tisdagen efter tävlingen... Så jag har knappt 2 veckor på mig att plugga undan allt, jag har ingen aning om hur det ska gå. Troligtvis kommer jag att få fortsätta plugga där nere sen. Dessutom kommer jag ju inte att få träffa mina föräldrar så ofta heller, bara på de EM tävlingar som dom åker på, och inte heller några av mina vänner...

Men det absolut värsta är ju helt klart att jag inte kommer att få träffa Fine på 3 månader! 3 långa  j****a månader... Det kommer helt klart vara det jobbigaste av allt... Men vi kommer att klara av det du och jag, det vet jag <3

Söndag

Ja, söndag. Söndagar har jag typ aldrig tid att hitta på nått me nån, jag har alltid nån tid att passa som ställer till de... Idag så skulle vi hålla på att kratta och göra det fint hemma. Det tog större delen av dagen, sen gick jag och jens till dirtarna vid skolan för att cykla men hoppen var i så dåligt skick att vi bara snyggade till dom i stället. Sen var dom så mjuka att vi knappt kunde cykla så vi cykla hem igen i stället. Passade på att klippa mig då också, måste ju göra sig av me vinter frillan nu när våren är här. Är rätt nöjd med hur det blev faktiskt.

Sen var det tänkt att vi skulle äta och åka direkt in till uppsala. Men pappa är ju inte så snabb direkt, tror att det tog 20min för honom att ta sig upp ur sängen och sedan 10min att ta sig därifrån. Så skulle vi ju plocka ihop en massa saker oxå så det tog sin lilla tid att komma iväg. När vi kom in till uppsala så gick vi in på ikea och sen tog vi en jätte omväg till boye så att jag skulle få köra lite inne i stan.

Nu sitter jag på boye igen. Men jag måste iväg och handla nu för jag glömde att köpa nått att äta till frukost under veckan när jag handlade me mamma och pappa . Så ha d!