prov svaren

Ja nu har dom äntligen kommit och det visade sig vara körtelfeber precis som befarat... Så i stort sett så är säsongen över för min del. Jag kommer kanske kunna köra SM och EM finalerna i Frankrike men mest bara för att cykla och inte för resultatets skull. För jag kommer inte att kunna träna på ett bra tag. Jag måste känna mig 100% frisk innan jag börjar igen annars kan jag ställa till det riktigt ordentligt... Med frisk så menar jag pigg, för jag kommer att känna mig trött under en väldigt lång tid. Men de finns ju inget som jag kan göra nu förut att vila så det är ju bara att gilla läget. Kanske jag kommer att ha tid att spela en heldel golf i sommar? Det skulle inte vara fel faktiskt, dessutom så blir det min första sommar på väldigt länge utan någon längre semester för tävling.

Men nu måste jag sova, är så himla trött... God natt!

Torsdag 31/5 2007 ännu inget svar...

Nej precis så ligger det till. Jag har fortfarande inte fåttsvar på mina blodprover. Varje dag går jag och hoppas på att dom ska ha kommit men sen så blir man besviken igen. Nu har jag dock fått reda på varför dom testade mig, dom vill veta om jag har fått körtelfeber. Tyvärr så är risken stor för det, jag har varit sjuk i  mer än 1½ vecka nu. Trots att det har blivit bättre så mår jag fortfarande inte bra. Jag måste fortfarande ta smärtstillande för att kunna äta utan att det ska göra allt för ont. Dessutom om jag nu har körtelfeber så är troligtvis resten av säsongen förstörd.

Körtelfeber gör att man är sjuk i först 2-3 veckor med halsont, svullna lymfkötlar, feber och ibland även andra symtom. Sen efter det så blir man frisk men man känner sig jätte trött, och det kan sitta i veckor kanske till och med månader om man har riktig otur, det är väldigt individuellt. Under den tiden så är det ingen idé att träna för jag kommer ändå inte orka träna ordentligt och jag kommer inte att ha någon bra återhämtning så jag kommer bara att bryta ner mig.

Jag har ingen aning om vad jag ska göra om jag nu har körtelfeber. Det troligaste är i alla fall att jag kommer att åka hem åtminstone ett tag för att vila upp mig. Jag kommer ändå inte ha något att göra här i Aigle om jag inte kan träna... Jag vet inte alls vad jag ska göra, men jag vill inte fundera för mycket på det heller fören jag vet om jag har körtelfeber eller inte. Vi får väl se hur det hela slutar...

Tisdag kväll



Nehepp inget svar på prov resultaten idag heller...
Får verkligen hoppas att jag får dom imorgon i stället! Vill veta vad det är för fel på mig...

Tisdag 29/5 2007

Ja, 1 vecka och en dag har jag nu legat sjuk. Imorse så kände jag mig faktiskt helt okej efter att ha tagit en smärtstillande tablett, bättre än på väldigt länge. Så jag var jätte glad. Men nere vi frukosten så höll det inte längre. Efter att jag ätit en macka kändes det om att någon petade med något vasst mot mina halsmandlar och det vägrade försvinna. Det höll i sig riktigt länge... Då ville jag bara försvinna. Äntligen en bra sak och sedan så blir det bara skit av alltihopa igen.. Jag är så trött på det här! 8 dagar har det varit så här nu...!

Visst, äntligen så börjar det hela bli lite bättre men inte alls som jag trodde att det skulle vara. Jag måste fortfarande ta smärtstillande för att kunna äta någonting... Idag så kommer jag nog äntligen få reda på resultaten ifrån testerna som dom gjorde när jag var inne på sjukhuset i fredags. Vi får väl se vad dom säger. Jag hoppas verkligen att det var det som dom trodde och att jag snart kommer att känna mig som vanligt igen. Bara jag åtminstone kan få vara utan smärta i halsen så överlever jag att vara trött och sånt, då kan jag i alla fall äta och sova ordentligt. Visst vill jag bli helt bra direkt, men går inte det så är det sådär jag vill ha det!

Men som sagt vi får se vad testerna säger. Det är inte säkert att dom kommer tillbaka idag, men dom sa igår eller idag så då borde det ju bli så.

Ja vad säger man?

Ja det finns inte mycke att skriva om just nu. Är fortfarande sjuk och har nu varit det i en vecka... Jag har mediciner tills på lördag så innan dess blir det ingen träning. Fan vajag har tröttnat på det här! Under dagarna är det faktiskt okej nu mera, jag känner mig piggare och har inte alls lika ont i halsen, men under kvällarna och nätterna är det allt annat än bra. Då har jag så himla ont i halsen (halsmandlarna) ibland kan det räcka med att jag vrider på huvudet för att det ska göra ont. Nu i natt var det hemskt, jag har knappt fått en blund. Som längst tror jag att jag sov 1h i sträck. Men sen så vaknar man igen och då går det inte att göra någonting utan att det gör ont.

Jag orkar fan inte med det här längre! Hur svårt kan det vara att bli av med det här!? Jag håller verkligen på att bli galen! Det är för mycket, snälla någon få det att sluta!

Lördag 26/5 2007 Virus...

Igår så var jag ännu en gång hos doktorn på centret för att kolla upp min hals. Den hade inte alls blivit bättre som väntat då mina halsmandlar fortfarande var riktigt svullna och gjorde att jag hade ont. Han tyckte att jag behövde åka in till ett sjukhus för att träffa en specialist då han var lite orolig för att jag skulle vara tvungen att ha en operation. Så jag åkte in till sjukhuset i Laussane tillsammans med Hervé.


Väl där så undersökte dom mig och sa att jag inte behövde operera i alla fall. Men att jag har fått ett virus och behöver ytterligare 5 dagar med anti biotika... Dom tog lite olika tester på mig också som jag antar är för att bekräfta att jag har ett virus. Svaret på dom får jag under måndag eller tisdag. Det här innebär alltså att det kommer att ha gått nästan 1½ vecka utan att jag har kunnat genomföra någon träning överhuvudtaget. Så nu ligger tävlingen i Echichens i riskzonen. Det är ingen stor tävling men den är ju som sagt i Echichens så det är mest bara en kul grej, gillar verkligen den banan. Sen får vi väl se hur min form kommer att vara under EM tävlingarna i Lettland om två veckor. Tanken var att jag skulle träna riktigt hårt den här perioden så min form i Lettland skulle inte vara den bästa för att jag skulle vara nedtränad men nu får vi väl se hur Hervé lägger upp det hela för min del. Men nu är jag mest inställd på att bli frisk igen, doktorn sa att jag kommer att börja känna mig bättre runt måndag så jag hoppas att det blir så för jag är verkligen trött på all den här smärtan som jag har nu!


Tisdag 22/5 2007

Usch säger jag bara. Igår så mådde jag så dåligt! Jag hade grymt ont i halsen och var helt slut. Jag var sängliggande hela dagen för jag orkade verkligen inte göra nått annat...

Idag så tog jag mig ner till centret för att prata med min tränare om saken. Han pratade med sin fru Mary som fixade en tid till mig hos doktorn på centret kl 12. Saken var bara den att klockan var 8.30 så jag hade lite tid att döda. Så jag började att riva ner min cykel för att flytta över delarna till min nya ra som jag fick i helgen. Jonathan (en av mekanikerna) började hjälpa mig med att fixa styrlagret för det kunde jag inte göra själv, fast det slutade med att han fixade ihop hela min cykel! Tackar för det! Den är såå fin, ska fixa upp en bild på den här sen.

Kl. 12 så gick jag till doktorn, eller ja där han skulle vara i alla fall. För han hade inte kommit ännu så jag cim och javier (som också skulle träffa honom) gick ut till tv rummet och väntade. 12.30 fick jag äntligen komma in till honom. Han ställde lite frågor, kände lite på min hals och sen berättade han att jag har en inflamation i båda min halsmandlar... Så jag måste äta antibiotika resten av veckan och vila så mycket som möjligt... BLÄÄ!

Jag gick och pratade med min tränare efter det här och han sa att jag nog skulle få ett lugnt program att köra den här veckan. För om jag skulle ligga i sängen hela veckan så tappar jag allt och måste starta om från noll igen, och det vill jag verkligen inte. Inte vill jag heller ligga still i min säng resten av veckan så det låter bra tycker jag. Nu väntar jag bara på att jag ska få mitt recept så att jag kan köpa mina medeciner, troligtvis kommer jag att börja först imorgon. Men vi får se när jag får mitt recept...

Winterthur dag 2

Dag 2 i Winterthur skulle snarare kunna kallas oturs dagen eller krasch dagen för oss UCI åkare. Cim Sjölander och Javier Morales kraschade båda två så hårt att dom inte kunde fullfölja tävlingen. Dean Holdstock blev t-bonad i den första kurvan i andra heatet vilket förstörde hans chanser till att gå vidare. Anders Grönsund kraschade i första kurvan i hans 1/8 final och det gjorde även Sifiso Nhlapo i sin 1/2 final och Markus Huber klickade ur i starten i sin 1/8 final


Jag kraschade också idag. I mitt första kvalheat så hade jag en super start och fightades om första platsen med två andra åkare. Men precis före dubbeln in i första kurvan så gick fransmannen som var till höger om mig in framför mig och tvingade mig att bromsa. Jag kunde inte hoppa men det gjorde killen bakom mig och han landade på min axel vilket fick mig att krascha... Om jag inte hade kraschat där så är jag nästan säker på att jag hade kunnat gå vidare från kvalet den tävlingen. För i mina andra heat så var jag 3-4 in i 3e kurvan men där fick jag så ont i min handled att jag gjorde en massa misstag och blev passerad. Men jag är ändå lite nöjd med mig själv ändå, det visar att jag har utvecklats en hel del under de första 3 veckorna i Aigle och jag har ju över 2 månader kvar där!


Inte en väldigt bra helg om man ser till resultaten men våran cykling har verkligen utvecklats mycket. Jag kan knappt vänta på att få se var det här kommer att sluta! Men i det stora hela så var det en bra helg, vädret var kanon, oraganisationen var bra, banan var bra och vi hade kul. Stort tack till organisationen, till UCI och speciellt till Mary och Hervé som har fixat allt detta!

Just efter min krash
image14

Kvalheat nr 3 (ligger 3a)
himage15

Tävlings dag 1 Winterthur

Dag 1
Idag så cyklade jag bra under träningen. Mina starter var riktigt bra och min första sträcla var bra den också, jag var redo för tävlingen. Jag och Dean Holdstock (Syd Afrika), en kille ifrån från lägret, hade samma heat.


Heat 1:Jag hade en okej start och jag var 4a påväg ut ur första kurvan. Men i andra kurvan så körde jag så dumt och föll ner till 7e plats. På fjärde sträckan så gjorde jag ett jätte misstag och slutade 8a


Heat 2: Min start var bra och jag var 3a-4a in i första kurvan. Där så kraschade en kille framför mig. Jag missade honom precis men förlorade en del fart. Jag låg 4a in i 3e kurvan men där så gjorde jag ännu en gång ett riktigt stort misstag och blev passerad Jag slutade 5a.


Heat 3: Starten var okej men båda killar på sidan om mig hade bättre starter så jag fastnade coh kunde inte hoppa dubbeln in i första kurvan. Jag låg 5-6 och hade en bra 2a och 3e sträcka. Men efter 3e kurvan så var mina ben helt stumma och jag klantade mig på 4e rakan så alla passerade mig och jag slutade 8a


Trots att mina resultat inte är dom bästa så är jag glad. Jag har verkligen kommit framåt med min cykling. Mina första tre sträckor är bra men det är fjärde sträckan som inte vill stämma för mig. Så nu vet jag vad jag har att jobba på tills imorgon.


För dom andra UCI åkarna så var det inte en super bra dag men vi fick några bra resultat i alla fall. Andres Jiminez (Colombia) kom till 1/8 final i Elite Men och Sifiso Nhlapo (Syd Afrika) kom till 1/4 final. Han var 3a in i 2a kurvan men en fransman gjorde ett omdiskuterat omkörnings försök på kille mellan honom och Sifiso vilket gjorde att Sifiso flög ut ur kurvan... Vilma Rimsaite (Litauen) tog sig till final i Elite Women och slutade 7a där!


image13

torsdag 17/5 2007

Idag har varit en riktigt lugn dag. Vädret var verkligen piss idag! Det var kallt som tusan och det regnade i stort sett hela dagen? På morgonen så körde vi bara lite lätta sprinter inomhus och tränade lite på tävlings situationer. Det var riktigt kul faktiskt och det är väldigt bra för man kan lätt komma in i det.

Efter lunch så tog vi 1h tupplur uppe på den stora madrassen. Det var såå kallt där så vi fick gå och hämta filtar. Det var så mysigt att ligga där och sova, men det måste ha sett lite roligt ut. Hehe!

Under eftermiddagen så körde vi 1h recovery inomhus och sedan lite avslappning inne i sovrummet. Kort sagt en riktigt slapp och skön dag! Man känner verkligen skillnaden när man tränar hårt och när man har det lite lättare som den här veckan, det är så skönt att känna sig lite piggare när man tränar.

Nu så är det bara lite packning kvar att fixa innan det blir till att hoppa i säng. Hervé sa åt oss att gå och lägga oss tidigt och sova många timmar inatt och det har jag ingenting emot. Jag lär sova rätt så gott inatt.

Imorgon efter lunch så bär det av till Winterthur. Jag är nästan säker på att jag kommer att ha internet där så jag ska försöka skriva nått här. Troligtvis så kommer jag att kopiera in det som jag skriver på min hemsida här för det är jobbigt och onödigt att behöva skriva ungefär samma sak tre gånger (engelska och svenska till hemsidan och sen i bloggen). Men det funkar nog lika bra det. Nu ska jag gå och packa klart i alla fall.

Ha d bra!


Onsdag 16/5 2007

Ja vad har hänt idag då?

Det började med PMA i velodromen. Alla utom Emilio körde intervaller 6s-6s vila i 6min och stackars Emilio som är skadad (bruten handled och är gipsad) fick köra 1.2km x3 sprinter med Cedric, en velodrom sprinter av världsklass. Det såg inte så roligt ut ska jag säga. Fast de som vi körde var inte så lätt det heller. Det gäller att inte gå ut för hårt och dra på sig mjölksyra redan i början, för då får man dras med det under resten av itervallerna eftersom att det är så kort vila. Just för att man inte ska göra det, så gjorde ju jag det så klart under andra setet. Inte kul alls, fast jag lyckades bli av med lite i alla fall och kunde passera rätt så många på slutet. Kändes bra! Men jag var så trött efter det passet, jag ville bara lägga mig ner och sova...

Under lunchen så hade man ju denroliga uppgiften att tvätta cykeln också för det var inte vacker från igår kan jag säga. Hela cykeln var beige färgad efter materialet i Echichens. Jag försökte få mekanikerna att fixa mitt framhjul redan innan jag tävttade den. Men dom sa bara "tvätta den först så fixar vi din cykel sen", förstårligt.. Men ändå! Hehe. Det tog sin lilla tid att få rent den men det var bra tillslut.

På eftermiddagen så började vi med att kolla på våra starter från igår. Mina var sååå bra! Jag var med dom andra nu i stället för att vara minst en cykel efter som när jag kom hit, en start drog jag till och med allihopa! Efter vi analyserat våra starter så körde vi starter på inomhus grinden. Mina första var riktigt bra, men sen blev det bara skit av allting igen. Jag var så trött och blev så irriterad för att det inte gick bra, så jag fick sluta ibland och bara sätta mig ner för att lugna ner mig. Men men, till helgen kommer allt att vara bra igen. Nu vet jag hur jag ska göra.

På kvällen när jag kom hem så startade jag in min andra maskin tvätt för dagen och medans jag väntade så mådde jag så dåligt... jag frös och hade och i huvudet. Jag höll mig vaken tills min tvätt var klar och när jag hängt upp den så gick jag upp till mitt rum och la mig. Nu ligger jag här och nu ska jag sova för jag orkar inte vara vaken längre. Hoppas att jag mår bättre imorgon


Tisdag 15/5 2007 Echichens!

Idag så var det full fart hela dagen. Upp på morgonen och köra gym 8.30 i 3h, lunch, tupplur och sen var de dags att åka till Echichens för att träna på BMX banan där. Echichens ligger ca 40min från Aigle och banan där är riktigt bra! Dom hade EM finalera där för två år sedan. När vi kom dit så såg banan inte så bra ut för det hade regnat och det var en massa spår där så vi trodde att det var ganska så mjukt, men de var det inte. Fast det hade ju kunnat varit bättre. Vi åkte mest dit för att få träna starter på en vanlig startkulle. Vi har bara våran 2manna inomhus grind och vår jätte startkulle utomhus och det är en helt annan sak att starta på dom mot en vanlig grind.

Vi började med att köra lite övningar ute på banan men sen så började det regna riktigt ordentligt och då väntade vi ett tag och sen så körde vi starter medans vi väntade på att det skulle torka upp lite grann. Idag så var mina starter riktigt bra! jag var med och ibland före dom andra ur grinden, men jag hade ingen kraft i mitt 2 3 4 tramptag efter gymmet så dom andra kom ikapp och förbi mig då. Fast det gör inget för mina starter var så bra! Hervé sa till mig att min rörelse var perfekt nu så jag hoppas att dom kommer att hålla i sig nu.

När det tillslut torkat upp lite grann så körde vi på banan igen. Vi raceade lite 3 o 3. Först bara på näst sista rakan och sen från 3e kurvan till sista kurvan. När vi körde till sista kurvan så körde jag tillsammans med Dean och Sifiso. När vi körde 3e gången så var det min tur att vara först men jag missade och sifiso kom snabbt på insidan om mig jag försökte vänta tills hanpasserat för att sedan dyka under honom, men han förlorade all fart i en lerpöl och jag svängde rätt in i honom! Båda ramlade, han slog i sin axel ganska ordentligt men hans cykel klarade sig. För mig var det tvärt om, jag fick en stor repa på ramen (tur att jag får en ny på fredag =) och 5st ekrar gick av i framhjulet. Så då var det slut cyklat för den dagen. Men det var lika bra för jag var riktigt trött då. Vi var där i 4h och cyklade! jag cyklade inte riktigt så långt men närmare 3.5h iaf. Men det var kul, jag älskar den där banan!

På vägen tillbaka så stannade Mary (Hervés fru) våran bil (jag åkte med henne) vid en utsikts plats. Det var så vakert där, jag ska se om jag kan få tag på några kort därifrån. Fast sen berättade hon den riktiga anledningen till att vi stannde. Kineserna åkte också i våran bil och den kinesiska coachen pratar hela tiden, och det stinker verkligen när han pratar! Det är förfärligt, så det var därför vi passade på att stanna där, hahaha!

Eftersom att vi kom tillbaka så sent (19.30) och restaurangen i centret var stängd så gick vi alla ut och åt på La Nonna. Vi hade det jätte trevligt med en massa god mat och vi pratade en massa. Det var verkligen ett perfekt slut på dagen. När jag kom tillbaka till Mon Séjour så hoppade jag in i duschen och sen direkt i säng för jag var helt slut. Jag lade huvudet på kudden och somnade direkt.

Månadag 24/5 2007

Idag så var det tillbaka till träning som vanligt igen. På morgonen så körde vi sprinter i velodromen. Det var bara korta sprinter med lätt drevning så det var inte så jobbigt, men jag känner mig fortfarande osäker när jag cyklar. Jag känner att jag har förbättrats mycket när vi ligger i klunga och kör, jag vågar liga närmare och kan börja bromsa lite också om de behövs men det är inte alla som har gjort det heller. De flesta har kört mycket velodrom men inte en del. Det är en kines och en annan tjej som är riktigt läskiga att ligga bakom! Men det kommer väl för dom också antar jag, jag är väl inte super bra på det heller men jag fick höra av dom andra att jag var mycket bättre idag så det kändes bra =)

Under eftermiddagen så var det video analys som gällde. Vi kollade på positionen när vi hoppar och sånt ute på banan och på våra starter. Ute på banan så har jag förbättras en hel del och det känns också när jag cyklar. Fast mina stater... Ja vad säger man, jag satt mest och gömde mig under min jacka när det var jag. Efter analysen var det dags att jobba lite och förbättra det vi gjorde fel. Vi kunde endast köra starter inomhus för det regnade som bara den ute, det öste verkligen ner! Så idag jobba vi en hel del med det och jag kände mig bättre och fick även höra av våran tränare att det var bättre. Jag har hittat lite små saker som jag ska göra för att få till det. Hoppas verkligen att den här uppåt gående trenden håller i sig!

Efter träningarna så åkte alla killar bil tillbaka till mon séjor. Hubie (Markus) har sin bil här och eftersom att det regnade så lät Hervé oss åka i de tillbaka. Var skönt kan jag säga! Nu sitter jag nere i cafeterian och bara tar det lugnt och skriver några rader här i bloggen. Imorgon ska vi åka till Echichens och cykla på en annan bana, ska bli kul för det är en bra bana. EM finalerna gick där för 2 år sedan så det ska bli kul att få cykla där igen.

Men nu får det räcka för idag, ha d bra!

Söndag 13/5 2007 Sifisos födelsedag!

Idag så fyllde Sifiso, en kille ifrån syd afrika 20 år! Vi började morgonen med att lura honom lite grann. Vår tränare Hervé hade fixat ett lite kalas hemma hos honom som inte Sifiso visste om. Så när vi på morgonen skulle ut på våran återhämtnings tur på landsvägscyklarna så cyklade vi hem till vår tränare. Jag tror att han fattade ganska så fort för han vet vägen dit, men det var kul iaf!

När vi kom fram så hade Hervé och hans fru Mary dukat upp ett lång bord med mat, JÄTTE MYCKET MAT! =D Det fanns så himla mycket gott där, pannkakor, bacon, ägg, bröd, 5 olika sorters sylt, nuttella, you name it! Vi höll på och små åt hela dagen och ändå fanns det en hel del mat kvar när vi åkte. Vi kom dit runt 12 och åkte kl. 19, vi det riktigt skoj! Vi pratade, åt mat, spelade lite fotboll m.m. Det här var verkligen en skön och rolig dag. Bara ta det lugnt och ha det skoj. Jag har verkligen lärt mig mycket om de andra idag i alla fall =) Det här man verkligen gjort sig förtjänt av den här veckan det är ju en sak som är säker!

Jaja det var allt för idag åter kommer imorgon igen. ha d bra!

Lördag 12/5 2007 Full fart!

Ja nu var det några dagar sedan jag skrev något här sist. Jag har inte hunnit för jag har jobbat på min nya hemsida nästan hela kvällarna efter alla träningar och middagen. Men nu är den färdig ochligger uppe, så besök www.robin-mattsson.se och ta en titt. Jag tycker att den ser bättre ut än den förra i alla fall. Skriv gärna en rad här om ni har någon åsikt om de =) Den har en ny address också som nån kanske har lagt märke till. Nu är det .se i stället för .tk gäller. Där har jag mycket(!) mera plats att lägga ut bilder och annat så det kommer nog att bli mycket roligare för besökarna och för mig också =)

Ja vad har hänt de senaste dagarna då? Ja inget speciellt faktiskt. Det är upp frukost, franska, träning, lunch, träning, middag och slappa på mon séjour varje dag typ. Vi har tränat riktigt hårt den hä veckan också så man har inte orkat göra så mycket annat än att sitta still vid datorn och det är ju precis vad jag har gjort, hehe.

Idag så har vi varit i gymmet på morgonen, 3h tog passet vi körde. Det kör verkligen slut på en! Men det är kul för det är rätt så roliga övningar vi kör ändå. Ingenting som jag absolut inte tycker om. I eftermiddag så ska vi ut på bmx banan. Jag ska prova Vilmas cykel idag för Hervé tror att jag har en för lång ram och Vilmas är storleken under min så det är perfekt att få prova den och se om det blir bättre. I så fall så beställer jag en ny ram som jag får under tävlingen nästa helg. Så vi får se, jag hoppas lite på att det kommer att bli bättre. Dels för att det kommer att hjälpa min cykling och för att jag vill ha en ny ram, hehe. Det där är ju samma ram som ifrån förra året och det är ju alltid kul med nya fina saker =D

jaja nu ska jag kila iväg till träningen. Ha d bra!

Onsdag 9/5 2007 Puuuh! Vilken dag

Idag var helt klart den hårdaste dagen hittills. På morgonen började vi med PMA (kondition). Det var meningen att vi skulle köra det på banan men då det regnat under natten och det var mjukt så körde vi på vägen i stället. Det här är nog det jobbigaste passet som jag kört någonsin, eller som jag kommer ihåg i alla fall. Mjölksyran nästan sprutade ur öronen på mig. Man blev så stum att man nästan inte kunde trampa. Precis vad jag behöver! Jag pinade mig verkligen igenom det men efteråt mår man så himla bra när man klarat av det! Det är en helt underbar känsla!

Efter lunchen så gick nästan alla till madrasserna vid velodromen. Jag satt vid datorn ett tag men sen tröttnade jag och somnade precis som alla andra. Jag sov i säkert 40min, riktigt skönt! Men sen var det dags att gå och träna igen. På eftermiddagen hade vi sprinter vilket kändes som en dans på rosor i jämförelse med förmiddagen. Det tog inte så lång tid så vi hade lite tid att döda innan middagen öppnade så vi gick till köpcentret bredvid centret och fixade Sifisos sim kort och lite andra saker. Sen har det inte hänt så mycket mera här idag. Nu sitter jag mest bara här vid datan för jag orkar inte göra så mycket mera för tillfället. Hoppas man inte är allt för förstörd tills imorgon.

Tisdag 8/5 2007

Idag så körde vi på riktigt hårt inne på gymmet, 90% av max var det som gällde. Det är första gången som jag lyfter så här tunga vikter i många övningar. I benböjen var det högsta som jag provat 160kg och det var på de testerna jag har gjort. Nu körde jag 6x3rep på 185kg! Det var helt sjukt jobbigt, precis som jag vill hade det nu. Jag vill verkligen träna hårt nu för att kunna bli bättre! Vi var inne på gymmet i 2.5h och ändå hann jag inte köra allt jag skulle. Men det var Hervés fel då vi som tävlade i helgen hade ett möte med honom där vi diskuterade vår cykling i helgen. Därför kom vi igång senare.

På eftermiddagen så var vi på banan. Det kändes ändå rätt så bra med tanke på hur trött man var efter gympasset. Vi körde en massa olika övningar där vi tränade på våran position och cykeln och på slutet körde vi även lite små race vilket var kul! Sista halvtimmen så gick vi inomhus och körde starter. FY TUSAN VA DÅLIGA MINA VAR! Det satt verkligen kvar från i helgen, men nu hade jag i alla fall någon som sa till mig vad jag gjorde fel. På slutet började jag bli bättre men det krävs fortfarande mycket arbete innan jag blir en bra starter? När träningen var slut så kom Roger Rinderknekt för att träna lite starter på sin 4x cykel. Han behövde träna på den nya random gaten som dom ska använda i 4x världscupen i år. Det har dom för att förhindra ?slingshots? (att man drar bak cykeln innan grinden faller för att få mera fart). Men en random gate så slumpas tiden efter ?watch the gate?. Det kan vara allt mellan 2s-7s. Jag provade det några gånger och det är riktigt svårt för man måste verkligen vara bered på att gå hela tiden. Dessutom var jag helt slut så dom satt inte så bra, hehe. Men det var kul att få prova på det i alla fall.

Nu på kvällen så har vi suttit och kollat på en UCI dvd som Markus hade. Den han har innehöll supercross serien från förra året och även VM. Det var kul att sitta och titta på speciellt då några från lägret var med på den. De gjorde att större delen av kvällen försvann. Nu är jag riktigt trött och vet inte om jag kommer att vara vaken så länge till. Måste vara pigg till imorgon då vi ska köra intervaller på banan och det ska tydligen vara riktigt jobbigt.

Nu ska jag nog ta och dra mig tillbaka. Ha d bra och sov gott!

Tillbaka i Aigle!

Idag så har det var en lång dag då jag har rest ifrån Klatovy till Aigle. Dagen började kl 7 då jag och Cim gick ner och åt frukost. Sen kl 8 så kom Vilma, hennes pappa och en annan kille ifrån Litauen och hämtade oss vid vårat hotell för att köra oss till flygplatsen i Prag. Bilresan tar ca 1,5h, fast den kändes mycket kortare nu än när vi åkte åt andra hållet. Väl framme vi flygplatsen så sade vi hej då till Vilmas pappa och våran Litauiska kompis. Vi gick in för att checka in men det öppnade inte fören 2h före avfärd, vilket var 14.20 så vi hade 2.5h att döda. Cim och Vilma satt och spelade nått konstigt kortspel som jag inte förstod så jag spelade tetris i stället. Men efter 1h så tröttnade jag, speciellt eftersom att det inte gick så bra, så jag kollade på några scrubs avsnitt i stället. Tillslut så fick vi checka in vårat baggage och gå vidare. Jag hade tänkt köpa lite kläer och sånt där på flygplatsen men det fanns verkligen ingenting som jag ville ha. Så i stället så fick jag mest stå och vänta på Cim och Vilma som sprang in i en hel del affärer. Och det var inga korta besök heller, men men tiden gick ju i alla fall och vi hann i tid till flyget.

Flyget gick ganska så snabbt. Jag var trött och halvsov hela vägen. På flyget så fick vi någon äcklig sorbet glass, jag hade hellre tagit en sån macka som vi fick på vägen till prag. Dom var goda dom! Men men man kan ju inte få allt. Väl framme i Geneve igen så gick allting smärtfritt. Vi fick vårat baggage direkt och vi tajmade in tåget till Aigle perfekt så att vi slapp vänta. Tågstationen ligger precis under flygplatsen så det är lätt att ta sig dit oxå. Tågresan tog 1.5h och sen var det bara 100m vandring med väskor och skit innan vi var tillbaka på mon séjour. Vi gick bara in och lämnade väskorna (jag la även in lite kläder i tvättmaskinen, min första tvätt någonsin för övrigt) och sedan gick vi till La Nonna för att äta middag då vi inte hann i tid för att äta på centret. La Nonna ligger ca 70m härifrån mon séjour och dom har den bästa Pasta carbonaran som jag känner till! Så jag avnjöt en sådan och sedan gick vi tillbaka till mon séjour igen för att bara ta det lugnt och packa upp allting.

Imorgon är det tillbaka til träningen igen, kan knappt vänta! Är så taggad till att träna hårt just nu!

EM 3 & 4 Klatovy Tjeckien

Torsdag ? Resdag

Idag så har jag tillsammans med Cim och Vilma rest till Klatovy i Tjeckien. I helgen så är det 2st EM tävlingar här. Vi började med att köra sprinter tidigt på morgonen för att sedan börja plocka isär cyklarna för att packa ner dom. Det var tänkt att vi alla 3 skulle skicka cyklarna med Markus som åker bil men min fick inte plats så jag fick ta med mig min på flyget. Innan vi åkte så träffade vi Hervé och fick våra tåg biljetter till flygplatsen och han önskade alla tävlande ett stort lycka till och gav oss lite tips inför helgen.

Kl. 11 så åkte vi med tåg till Genèves flygplats. Väl framme så gick vi direkt till incheckningen. När man reser med cykel så får man nästan alltid betala en summa för att få ta med sig cykeln som baggage eftersom att den tar rätt så mycket plats när den är nedpackad i en låda. Killen som satt vid incheckningen sa att jag skulle betala en summa eftersom att det var en cykel. Men då sa vi ?det är ingen cykel, det är bara cykel delar? (vilket det ju på ett sätt är, den är ju inte komplett). Han började kolla konstigt på den och sen sa att bara att ?jaja, den är ju inte så stor så det ska väl gå bra. Du behöver inte betala?. Yeeeees! Där sparade man ex antal hundra lappar! Sen så yrade vi bara runt på flyg platsen i 1,5h innan vi gick på planet.

Väl framme i Prag så mötte Vilmas pappa upp oss för att köra oss till Klatovy. Det tog ca 1,5h och sen så var vi framme i Klatovy. Det var inte så svårt att hitta till hotellet och väl framme så mötte vi Danska landslaget som också bor på vårt hotell. Det är ett *** hotell fast det är ju med tjeckisk standard det vill säga. Fast det är fint och det är billigt ändå. På kvällen så gick vi ut till en restaurang som vi visste var bra (är ju inte första gången vi är här). Jag åt en pizza och drack ett glas Cola och för det betalade jag ca 35kr! Så dyrt kan man ju inte säga att det är här. Imorgon ska vi ut och handla lite kläder och sånt på dagen för träningen är inte fören framåt 7 på kvällen. Ska bli kul att se om man kan hitta nått bra här. Skulle vilja skaffa mig ett par nya solglasögon så vi får väl se om jag hittar nått här idag.

Fredag

Idag på förmiddagen så var vi först ute på en återhämtningstur på ca 30min och sen så gav vi oss iväg för att shoppa lite. Vilma ville ha en ny kamera och hon visste en bra affär så vi åkte dit men dom hade knappt några kameror. Vi gick in ett par butiker men vi hittade inga kameror så hon får köpa den på flygplatsen sen innan vi flyger hem på måndag. Jag passade på att köpa en present till Fine också, men du får vänta 2 månader innan du får den älskling, hehe.

Sen så gick jag och Cim tillbaka till hotellet och såg klart på filmen vi började se på igår kväll, World Trade Center. Det är en bra film, den kan jag rekommendera. Sen gick vi ut och åt middag. Idag blev det pasta carbonara och det var ju så himla dyrt, 30spänn tillsammans med dricka! Det är det bästa med det här landet! Haha

På kvällen så var det äntligen dags för träning på banan. Det gick för en gångs skull riktigt bra idag! Jag hoppade allt och till och med mina starter var bra idag. Det kan jag tacka Hervé för! Han jobba hårt med mina starter i onsdags. Jag kan knappt vänta till tävlingen imorgon. Det var också kul att se de andra åkarna från lägret som är här, speciellt Javier (Spanien) ser riktigt snabb ut men även Markus (Tyskland) ser bra ut! Kommer att bli en bra helg för oss alla tror jag!

 Lördag

Idag var det den första tävlings dagen för den här helgen. Till motsats mot gårdagen så var vädret inte alls bra idag? Det regnade hela natten och förmiddagen vilket gjorde att banan inte alls var den bästa. Jag cyklade inte alls bra heller jag vet inte varför men det stämde inte alls idag. Hade tävlingen varit igår så tror jag att det hade gått mycket bättre. Jag slutade 7 5 8 i mina heat. I första heatet så ramlade jag när jag skulle stänga en dansk och fick in min fot i hans framhjul. Jag hade jätte ont i min stor tå efter målgång så jag tog av strumpan och kollade och då var hela tån blå. Fast det gjorde inte ont när jag cyklade så jag körde vidare i tävlingen. Jobbigt nog så var det ännu en gång mina starter som sänkte mig. Jag kan den nya rörelsen som Hervé lärde mig och jag gjorde det bra igår. Jag tror att jag tänkte för mycket idag på tävlingen, måste ändra på det imorgon. Jag känner verkligen att jag kan bättre en det här så det är jätte frustrerande!

I övrigt så var det inte en sån bra dag, varken för Sverige eller för åkarna från UCI lägret. Varken jag, Kimi, Markus eller Javier gick vidare ifrån kvalet. Däremot gick både Cim och Vilma vidare till Semifinal i Elite Women. Fast där tog det stop för båda två. Cim var den ena svensken som jag gick vidare, den andra var Viktor Dahlberg som tog en 5e plats i 15-16 cruiser.

Nu är det bara att vila och ladda tills imorgon. Det sägs att vädret ska vara mycket bättre imorgon så jag hoppas verkligen på det. Det höjer verkligen suget att cykla också!Söndag

Dag 2 av tävlingar här i Klatovy. Idag var vädret verkligen inte på våran sida. Det regnade hela natten och förmiddagen och sen regnade det till och från under dagen också. Under träningen så var banan verkligen inte bra! Det var bara första rakan som var värd att köra på för resten var bara lera?

För min del så gick det inte så bra idag heller. Jag kom 7 6 5, mitt sista heat var helt okej fast då hade jag lite otur i första kurvan, annars tror jag att jag hade varit högre upp i det heatet. Just nu vill jag bara tillbaka till Aigle och träna riktigt hårt framtill nästa tävling om 2 veckor i Winterthur Schweiz. Jag hoppas att jag fram till dess kommer hinner utvecklas lite. Framför allt vill jag jobba sten hårt med mina starter som verkligen är en katastrof!

Nu sitter jag på hotell rummet och väntar på att vi ska träffa Vilma och några andra från Litauen för att äta middag. Vi åker inte tillbaka fören imorgon. Vi flyger till Genève imorgon kl 14.35 så vi kommer att spendera större delen av dagen imorgon på flygplatsen i Prag. Jag tror att jag ska köpa lite kläder och ett par nya solglas ögon där imorgon, men vi får se vad allt kostar.

Aja nu är det dags att gå till restaurangen. Ha d gött!