Såå underbart!



Tänk att det skulle bli så här, allt känns helt underbart just nu <3


Söndag 30/9 2007 Helgen

Den här helgen har helt klart varit en av dom bästa på länge, av en drös olika anledningar. I fredags så började jag dagen med att köra sprinter och sen åkte jag in till hallsta för att umgås med Trisse och Martin. De blev lite promenader och skitsnack.. Senare på kvällen så drog trisse iväg så jag och martin hittade något att roa oss med, vi tog på oss varsin abtronic och låg i trisses säng, körde igenom alla program på den och pratade en massa, haha! Var rätt skoj faktiskt, sen visste vi inte riktigt va vi skulle hitta på så vi slutade upp framför tv:n och kollade på rugby VM... Vi fattade inte direkt mycket av det men det var kul att titta på iaf. Efter de så gick vi hem till fine för att träffa dom andra och umgås lite..

Under lördagen så var jag och cyklade tillsammans med fine och martin.. Var ju väldigt mysigt att vara ute och cykla i regnet. Vi cyklade inte så länge för vi tröttnade ganska så fort, men det var rätt så kul att se Martin cykla för första gången. Det såg inte helt katastrofalt ut iaf, och fine cyklade inte heller så dåligt =) Efter cyklingen gick jag och fine hem till henne och umgicks. Senare på kvällen, efter fika middag och allt så åkte vi hem till mig och spenderade kvällen där.

Idag så har jag åkt till eskiltuna och hämtat en carport som klubben har köpt för att ha stå vid banan. Vi åkte vid 6:45 (!) imorse jag och pappa. Sen åkte vi till BMX banan för att hämta min cykel (skulle lämpa av den vid boye på vägen) och sen hämtade vi upp Urban (fines pappa) och Leffe (pappa som själv cyklar) och sen bar de av till eskilstuna. Allt flöt på riktigt bra och på vägen hem så stannade vi i humelsta för en fika och sen gick vi såklart in till godisaffären och köpte godis! Vi var tillbaka i Hallsta och hade lastat av allting vid 2 tiden och efter de så åkte jag hem för att vila lite och packa ihop allting. Efter att ha ätit så åkte jag till fine för att vara med henne innan jag tog bussen tillbaka in till uppsala där jag nu sitter.

Vad som händer ikväll får vi se men jag tror nog att vi hittar på något skoj =D

Ha d bra!


bilder

Två bilder ifrån träningen igår


197386-26



Torsdag 27/9 2007

Den första av två stuiedagar, de är så underbart med lite lov! Inte behöva stressa utan bara ta de lugnt. Idag så har jag varit i hallsta på gymmet under förmiddagen, var skönt att köra på där i lung och ro. Lugnt var de väl kanske inte, men de var skönt att inte ha någon tid att passa till lektion eller annat. Körde på lite hårt som vanligt och var helt slut efter åt, men det känns bara bra! Då vet man att man gjort någonting iaf.

När jag var klar så kom pappa och farmor och hämtade, vi åkte och handlade lite innan vi åkte hem. Passade på att låna farmors "riktigta" våg för att se hur mycket jag verkligen väger nuför tiden, 82kg väger jag nu. Känns som att jag kommer att gå upp lite nu igen snart med tanke på all hård styrke träning men de gör inte mig nått. För snart 2 år sen vägde jag 100kg. De var inte kul att se dom siffrorna och efter de började jag ta tag i att försöka gå ner i vikt, nu 2 år senare så är jag 18kg lättare och ändå bra mycket starkare! Jag klagar inte precis, hehe.

Efter att ha kommit hem igen och fått i mig lite mat så gick jag upp och började lite med våran geografi uppgift som vi som missade studieresan fått. Har fått rätt så mycket gjort på den nu ändå, så det känns bra. Nu ska jag snart ner och äta nått igen och sen bär det av till BMX-banan för att träna där. Ikväll blir de nog en heldel starter, känner att jag behöver nöta på de så mycket jag kan nu. Har ju ingen bra grind inne i Uppsala så då får man passa på när man kan här hemma. Sen blir det ju såklart en hel del cykling på bana också, pappa pratade om att ta med sig kameran så jag kanske kan få några bra bilder på mig själv ikväll också. =)

Ha d bra!


Onsdag 26/9 2007

Idag har det inte hänt så speciellt mycket. Har bara en lektion på onsdagar och den börjar 11.50 och eftersom att jag tränar på eftermiddagen så är det rätt skönt att bara vara hemma på boye och ta det lugnt. Imorse vaknade jag rätt tidigt så jag gick ut och satte mig vid tv:n med danne som suttit uppe hela natten och spelat nya Halo 3. Han var vid butiken då när spelet släpptes och efter det har han i stortsett suttit klistrad framför tv-spelet, hehe. Jag satt där och lade in en massa spel till min mobil som jag hittat kvällen innan. fanns en hel del kul faktiskt.

Lektionen jag hade idag var naturkunskap och vi skulle göra en labb. Kan ju inte säga att jag fattade mycket av våran "jonjakt", det var inte många alls som förstod det faktiskt... Men men, gustav verkade ju ha det väldigt kul med gas brännaren iaf, haha! Men nu är det iaf 2st studiedagar, underbart!

Jag och Jennie gjorde sällskap tillbaka till boye och när jag kom tillbaka så packade jag ihop mina saker och sedan kom mamma och hämtade mig. Jag körde hem ifrån uppsala och vi tog en sväng upp till BMX-banan för att säga hej till pappa innan vi åkte hem. Sen jag kom hem har det inte hänt så mycket, jag har ätit och ska snart sätta mig på motionscykeln i 2h. Inget jag direkt ser fram emot för de är de mest enformiga man kan göra... Men så blire när man planerar dagen dåligt så att man inte kan åka ut och cykla... Men jag ska nog se på någon av de nya filmerna jag har så de ska nog få tiden att gå hoppas jag =)

Tisdag 25/9 2007

Idag så har dagen bara flugit förbi, de känns som att det inte var så länge sen jag gick upp imorse. Jag hade ingen träning så jag låg mest och tog de lugnt, kollade på lite tungdlyftning på tv typ. Sen var det ju såklart dags att gå till skolan.

Första lektionen där hade jag geografi. Gillar verkligen inte de ämnet för läraren är såå träkig, fick 2 stora uppgifter av honom idag också, känns ju bra... Andra lektionen hade vi en jätte kort svenska lektion där vi jobbade med texten som vi läste igår. Jag kom faktiskt ihåg förvånansvärt mycket av den med tanke på att jag somnade till ett tag där, hehe! Men de gick bra och jag är nöjd med det. Sista lektionen hade vi religon och idag såg vi bara på film och lyssnade på en radio interljuv. Så den flög förbi fort och sen var de äntligen dags att få åka hem.

Nu sitter jag här och ska väl snart åka iväg och träna. Måste till gottsunda och köra sprinter så de är väl bara dumt att vänta med det kanske. Det går fort så jag hoppas att jag lyckas tajma bussarna ganska bra så att jag inte kommer hem senare än vad jag behöver... Får väl se vad som händer senare ikväll, har inget planerat så vi får väl se

Måndag 24/9 2007

Efter en lång helg med tävling (jag vann), mitt träningsläger och lite sömn nu inatt så var jag riktigt sliten. Men jag pressade mig upp och gick till gymmet ändå fast lite för sent så jag hann inte köra allting. Men de jag körde räckte nog bra ändå för jag var ännu tröttare men jag var nöjd med hur jag klarade av de passet igen. Pressar mig verkligen till max nu varje gång.

I skolan så hade jag 3st lektioner. Först psykologi som faktiskt var rätt så intressant idag, han svävade inte iväg lika mycket som han kan göra ibland, hehe! Sen åt vi en god lunch och gick till svenskan. Där hade vi först en genomgång och sen läste vi en text. Jag var så grymt trött då så jag orkade inte hålla ögonen öppna och jag kom på mig själv ibland med att jag försökte läsa med stängda ögon, haha! Som sista lektion så hade vi idrott men jag var för trött för att vara med, min lärare såg att jag inte mådde bra så hon lät mig slippa och vi pratade om allting som hänt och hon förstod mig verkar de som. Men det var riktigt kul att sitta och titta på! Vi har börjat med ledarskap nu i b-kursen och maja & hanna höll i lektionen igår med en massa olika lekar. Det roligaste var helt klart när dom körde en liten bana där dom skulle först göra en kullerbyta, ta sig igenom en rockring och sen snurra 15 varv runt en innebandyklubba. De var där de roliga började för sen skulle dom göra samma saker på vägen tillbaka. Det var så många som ramlade efter att ha snurrat sina varv haha! Dom hade ingen koll alls på var dom var och hade noll balans, jag skrattade så grymt mycket då. Dom bytte öven ut rockringen mot upphopp sen vilket gjorde de ännu roligare, hahaha!

Efter skolan så åkte jag tillsammans med Cim och Dennis till banan för att cykla. Jag trodde inte att de skulle gå så bra för att jag var så trött men de gick faktiskt riktigt bra. Vi körde 3st fullvarv på tid och jag hade snabbaste tiden och mina 2 första varv var de bara 0.1s skillnad på, men jag var helt stum i benen på den sista så jag klarade inte att få en lika bra tid där också. Efteråt så jobbade vi lite på positionen när vi hoppar och avslutade med att köra några små race. Så det var ett kul pass!

På kvällen så försökte jag bara vila lite och umgås med dom andra.

Torsdag 20/9 2007

Nu har jag precis kommit tillbaka ifrån ett stenhårt gym pass. Pressade mig överbristnings gränsen idag! Inte bara fysiskt utan även mentalt, var så trött att jag bröt ihop där ett tag... Men de kändes ändå bra att pressa sig så hårt! Får se om det blir någon träningsvärk efter den här gången, borde inte bli det men man vet ju aldrig. Börjar jag känna av det redan ikväll som jag gjorde sist så vet jag att det inte kommer att vara nådigt dagen efter iaf, hehe.

Idag så är min klass på studieresa, jag kände verkligen inte att jag ville åka med och om man hade viktiga träningar så slapp man. I stället får man göra en uppgift men det är det absolut värt! Så nu har jag en hel dag att bara ta det lugnt på. Jag har ingen mer träning idag heller då dom andra har tävling imorgon, så jag ska bara passa på att vila och ta hand om mig själv idag. Ska plugga undan lite läxor, passa på att läsa körkorts teori och göra några teoriprov. Jag ska även ner på stan och köpa en present till emelie, fixa mig ett bälte till gymmet och jag funderar på att även unna mig själv nått också bara för att de skulle få mig på lite bättre humör.


Onsdag 19/9 2007

Idag så var det en lååång sov morgon för min del. Jag började inte fören 11.50 och jag kände inte för att gå upp tidigt för att träna när jag lika gärna kunde köra på eftermiddagen. När jag kom till skolan för att ha dagens ända lektion, naturkunskap, så stod lisa där och delade ut våra skolfoton. Vi tog dom i fredags och vi fick dom idag, de var ju helt klart mycket snabbare än vanligt! Vart väl ett helt okej kort, ser lite sliten ut bara, kan vara för att jag var det men ändå, hehe. Naturen gick ganska fort och efteråt så satte sig jag och tess ner och började planera vårat projektarbete lite. Tror de kan bli riktigt bra, vi ska ta reda på vad som krävs för att få SOK (sveriges olympiska kommité) stöd, och vad som krävs av en när man fått det.

När jag kom hem så satte jag mig och jobbade lite på projektarbetet ute vid TV:n med Jennie. Började må sämre och sämre under eftermiddagen så jag sket i att träna. Kände verkligen inte för de och jag mår verkligen inte bra just nu så jag hoppar över det idag. Hoppas bara att de blir bättre snart... Är helt slut så jag funderar på att sova, får väl se hur det går.

Ha d gött

Tisdag 18/9 2007

Nu har jag äntligen en vettig dator att skriva på igen så nu ska jag försöka skriva lite oftare. Jag har äntligen dragit igång med min träning ordentligt nu. Började min tunga träningsperiod igår och jag kan ju lugnt säga att jag känner av det, jag har sån grym träningsvärk! Fast de känns ändå bra, för då vet jag att jag verkligen tog ut mig inne på gymmet igår. Dessutom så hjälpte nog inte intervallerna som vi hade på banan att få mina ben att känna sig ännu värre. Kalla mig konstig nu men de här är underbart

Idag så har jag varit i skolan och haft 3 lektioner. Var så himla trött så tiden gick inte direkt fort, men jag tog mig igenom det. Nu har jag precis ätit och jag sitter nu och väntar på att de ska bli tid att åka till BMX-banan i gottsunda för att köra sprinter och kanske passa på att cykla lite. Ska även försöka ragga ihop lite folk till helgens träningsdag också så att jag fyller ut min kvot på 16 åkare, finns 5 platser kvar just nu. Ska bli kul att ha en träningsdag igen, förra gången gick allt jätte bra så jag hoppas att alla är lika positiva efter den här gången också!

Onsdag 12/9 2007

Idag känner jag verkligen att jag har varit rätt så duktig av mig. Började dagen med att gå till skolan och göra 3 delar av de nationella provet i Franska som jag missade när jag var på lägret. Tror att de gick rätt så bra i alla fall, de märktes att man inte hade hört franska på ett tag. Jag gjorde hörförståelsen, läsförståelsen och skrev en uppsats. Uppsatsen blev inte lång, men den var ju på franska i alla fall, hehe!

När jag var klar så åkte jag tillbaka till boye igen för att det var 3h tills min nästa och ända lektion skulle börja. Där hade Jennie och Daniel nu vaknat så jag umgick lite med dom. Jag och Jennie gick sen till ICA för att handla lite, och då passade vi på att köpa en liten present till Elin som fyller år idag, GRATTIS! När vi kom tillbaka så insåg jag att jag hade ett helt berg med tvätt så jag passade på att tvätta lite. 3 tvättar blev det, och jag väntar just nu på att den sista ska bli klar. Under tiden som tvätt maskinerna gick har jag även städat mitt rum, skrivit ett brev till alla mina sponsorer, gjort min religonsläxa och ätit. Tiden sprang iväg så jag glömde att gå till min lektion... Men jag hann sjukanmäla mig iaf så de var väl tur det. Det har ju varit en ganska så effektiv dag så här långt och hoppas att det fortsätter vara så. Ska snart ut och träna också, ska bli skönt att åka ut på landsvägscykeln och sträcka lite på benen i 1½h

ha d bra!

Lördag 8/9 2007

   Idag så var det svealands cup 2 i Uppsala. Det var verkligen skit väder, de regna under hela tävlingen. Banan var lös och tung cyklad men de gick att ta runt iaf. I kvalet slutade jag 2-3-4, jag gjorde bara vad som behövde för att ta mig till final. Mellan kvalet och finalerna var de en paus på 45min! Helt onödigt, de ska ta som längst 30min... Dessutom så regnade det ännu mera under pausen så nu mådde banan verkligen inte bra. Jag valde som 5a i finalen och fick bana 5. Jag hade den bästa starten av alla och höll ledningen ända in i mål, så då var första segern för året fixad. Men de var svårt att vara glad när man var trött, kall och genomblöt...
   När vi äntligen kom därifrån och så åkte jag till boye för att duscha, äta och sedan åka ner till stan för att träffa fine, trisse och martin. Vi åkte buss från uppsala och sedan gick vi hem till trisse för att impregnera fines nya skor. Efter det så gick jag och fine hem till henne för att prata ut om allting...

Jag vinner finalen i Uppsala

Torsdag 6/9 2007






Gaaaaaaaaaaaaahhh!
Snälla få stopp på all den här skiten någon!

Måndag 4/9 2007

Idag så var de skola igen. Vi hade våran första lektion i psykologi (läraren har varit sjuk framtills nu) och det var inget bra första intryck som man fick. Först så svävade han iväg ett tag ifrån ämnet när han började prata om samboll som är den idrott som han håller på och jobbar för. Sen stod han mest och pratade om en massa osammanhängande saker, ingen fattade någonting nästan. Efter det var det lunch och sedan var det dags för en svenska lektion som flög förbi. Sista lektionen för dagen så hade vi idrott där vi spelade boll spel utomhus.

Eftersom att vi hade träning i gottsunda och vi har blivit tillsagda att cykla dit som uppvärmning fick jag gå tidigare ifrån idrotten. Jag och Niklas cyklade sedan upp till bmx banan, det tar 30min så vi var varma när vi kom fram iaf. Ända problemet var att vi inte hade nått vatten, det var varmt och jag var super törstig! Vart jobbigt utan det men jag klarade mig igenom träningen. Det gick väl helt okej fast de kunde ha gått bättre. Var så himla trött! På vägen hem ifrån träningen så stannde jag och köpte en flaska vatten, svepte den nästa i ett, hehe!

På kvällen så var jag lite social med dom andra. Vi såg på en film och bara satt och umgicks, var trevligt. Sen skulle jag dock träna igen så jag drog mig tillbaka in på mitt rum och körde lite styrka. Var rätt så jobbigt eftersom att jag var så himla trött. När jag var klar hoppade jag in i duschen och sedan gick jag ut med datan och satte mig. Vart inte så länge innan jag kände att det var dags och sova så jag gick och lade mig.

Söndag 2/9 2007

Idag har jag varit på BMX-banan i stortsett hela dagen. Det var arbetar dag och det var ombyggnationer som stod på programet. Tre stycken hopp skulle fixas till / byggas om lite. Vi var ett par stycken som arbetade så det tog inte så lång tid. Blev jätte bra iaf! Vi cyklade några timmar och var helt slut när vi åkte därifrån, men helt klart nöjda!

När jag kom hem så var det full fart! Jag skulle packa, duscha, och göra 100 andra saker kändes det som på väldigt kort tid. Rännde runt hela huset i typ 45min för att hinna med allting som skulle göras innan vi skulle åka med Astrid till bussen och med mig till Uppsala igen. Var skönt att få sätta sig i bilen och slappna av lite efter all stress. Väl framme så åkte vi in till gottsunda för att lämna min cykel vid banan och sedan åkte jag till boye.

Ja min dag lite kort :P

ha d bra!

Lördag 1/9 2007

Idag så var det svealands cup 1 i Märsta. Igentligen kände jag inte för att tävla med tanke på hur jag mår, men jag tyckte att det kanske kunde få mig att släppa allt för åtminstone en halv dag och fokusera på tävlingen. Det fungerade till stora delar iaf.
Som jag sa så mådde jag inte så bra, och det märktes av under träningen och tävlingen. Allt de här har ju gjort att jag inte ätit och sovit som jag ska under ett par dagar. Jag hade inte så mycket kraft, och med de korta pauserna blev det väääldigt jobbigt, trots att jag inte ens gick för fullt mer än på första sträckan i nått av heaten. Men eftersom att nivån var lite lägre på den här tävlingen så gick de ju vägen. Jag klarade av kvalet med 2-3-1 som mina heat resultat. Efter sista heatet så gick de inte att hålla tillbaka mitt illa mående som ökat för varje heat. Var helt slut...

Som tur är så blir de ofta långa pauser innan finalerna drar igång. De var precis vad jag behövde och jag lyckades få tillbaka mina krafter med lite mat och vila. Vi började att prata om de ombyggnationer som vi ska göra på vår bana imorgon. Så det fick tiden att gå tills finalerna började. I finalen så valde jag som 3a, men fick ändå bana 1. Jag fick en dålig start och kunde därför inte hota filip som tog hem segern. Jag kämpade med dennis om andra platsen och lyckades hålla den i över mållinjen. Jag var ändå nöjd med mitt lopp men insåg att jag glömt ta min ventoline innan finalen och hade nu jätte jobbigt att andas. Jag var helt slut och det fick bli ännu en trip upp i skogen... Vi packade ihop allt ganska snabbt och trodde att vi skulle komma iväg ganska så snabbt då dom nästan alltid börjar med våran klass på prisutdelningen. Men icke, vi blev sist av alla och prisutdelaren (en liten grabb) var inte direkt snabb... Tillslut så kom vi iväg med våra minimedaljer(! dags för lite finare priser tycker jag).

När vi kom hem så fick vi vila en liten stund innan pappa satte oss i arbete, men de slutade med att jag fick gå in då han tyckte att jag hade för fina kläder på mig (mina UCI mjukis byxor och UCI vindjacka). Pappa tycker att jag ska vara lite mera rädd om dom (han är väldigt stolt över att jag fick komma till lägret) så han skickade in mig när jag sa att jag inte hade nått annat... Var rätt skönt ändå faktiskt, finns lite andra saker som jag kan göra i stället. Ska ha en ny träningsdag om ett par veckor så jag ska försöka få ut all info till alla upplands klubbarna och se hur det går med att få ihop folk till det. Dessutom ska jag nog passa på att träna lite körteori.

Ha d bra!