Tisdag 31/7 2007

   Igår så tränade jag 2st pass. Först sprinter på förmiddagen och sen var vi upp till BMX banan på kvällen. Fine Trisse och Emma kom också dit för att cykla, liksom en hel del andra också för den delen. Fine blev lite frusterad när hon inte tyckte att det gick så bra, jag håller inte med där faktiskt! Men men hon känner ju så... Tycker hon har blivit mycket bättre på dom få gånger som hon har cyklat!
   På kvällen så var vi hem till Tove ett tag också. Där satt vi först och pratade en stund innan vi bestämde oss för att hitta på nått. Jag, Linus, Emelie och Amanda satte oss och spelade kort, närmare bestämt chicago. Första gången jag spelade men måste ju säga att jag spelade ganska bra. Efter 3 omgångar hade jag 40p och man kör till 53. Efter 45p så får man inte längre byta kort så det tog ett litet tag där innan jag kom upp till dom. Men jag vann tillslut iaf med god marginal, weeei!
   Idag så har jag varit på gymmet mellan 9-12. Var mitt första gympass sen jag blev sjuk så jag var rätt seg efter det kan jag lova! Sen har jag även hunnit fika med Fine och hennes mamma, plockat körsbär och sen åkt hem till Herräng med Fine. Ska väl försöka hitta på nått att äta snart, tror att det blir skink schnitsel med pommes och béarnaise sås, mums!

Måndag 30/7 2007

Ja det verkar vara ganska svårt för mig att skriva i bloggen varje dag. Nu har det gått bra många dagar sen sist igen. Men men nu äre så här. Men va har hänt då? För att summera då:

- flera besök på BMX banan
- Elmsta natta
- Minigolf
- Filmkväll
- Kalas hos Fines faster
- VM i Kanada


BMX banan har vi varit på ett par gånger för att cykla. Fine är helt fast nu iaf! Hon vill alltid veta när vi ska upp dit nästa gång för att cykla så att hon kan komma dit också. Trisse är väl inte sämre hon heller, men jag klagar ju inte där, hehe.´

På minigolfen så var det en glass som stod på spel! Tyvärr så räckte det ju inte hela vägen för mig då tove tog hem det på sista hålet, ett slag skilde oss åt...

Elmsta natta var väl inget speciellt tycker jag. Det är första gången som jag var där och det fanns inte så mycket där som jag trott. Det hade kanske varit bättre om vädret varit bättre. Men men, jag fick ju köra moped på vägen hem iaf, haha!

Filmkväll hemma hos trisse. Efter mycket om och men så kom vi fram till att vi skulle kolla på Hitta Nemo. Den filmen är bara för bra!

Igår så fick jag åka med Fine och hennes familj till Norrtälje för att fira hennes kusin Anna som fyller år på onsdag. Fines pappa jobbade så då tyckte dom att jag kunde följa med i stället, och jag säger ju inte nej till fika, hehe! Innan vi åkte dit så handlade vi lite. Var in på Åhlens för första gången också, var inte så stort som jag trodde men dom hade nya Harry Potter boken iaf, sen nu äger jag ett riktigt exemplar av boken också.

Också VM i Kanada. Varje morgon sen i fredags har jag gått till datorn på morgonen för att kolla resultat och videos. Önskar att jag hade kunnat få vara där. Men nu äre så här och det är ju inte fel att vara hemma här med familjen, kompisarna och Fine! Måste säga att finalen i min klass, Junior, är bland det värsta jag har sett! Yvan Lapraz ifrån Schweiz klickar ur i starten, är total sist och sen lägger han i turbon och passerar alla! Ja vad säger man om det!? helt otroligt..!


Onsdag 25/7 2007

Idag så är det 4 månader sen jag och Fine blev tillsammans! Visst, de är inget jubileum i sig men eftersom att vi har missat de flesta andra för att jag har varit borta så kan man ju nämna det!  Grattis!

Jag älskar dig så mycket! <3


   Idag så har jag läst ut den nya Harry Potter boken, Harry Potter and The Dealthy Hallows. Riktigt bra bok! Kan starkt rekomenderas. Känns lite tomt nu bara, nu har jag ingen bok att läsa längre.... Harry Potter är i stortsett de ända böckerna som jag kunna tänka mig läsa utanför skolan. Nu har jag läst alla sju, kanske är dags att börja om nu då? haha!
   Ja annat en det så jag har jag pluggat lite historia igen och hittat min matte bok som jag letat efter i två dagar nu, den låg i en hylla över min säng... Där hade man ju inte tänkt på att leta inte, doh! Sen så har jag sovit en stund, eller en bra stund. 3h nånting sov jag igår på eftermiddagen...! Det var för att jag gått upp vid 6.30 imorse eftersom att jag sov hemma hos fine inatt. men men det var skönt att sova lite, hehe
   Efter att jag vaknat igen så fick jag ett sms ifrån fine som undrade om hon fick komma hit till mig, klart att hon får det! Så hon kom precis när jag blivit klar med maten (lövbiff och potatisallad). Var skönt att ses nu när de ända var 4 månader sen vi blev tillsammans


Tisdag 24/7 2007

  Idag så har jag faktiskt pluggat historia (!)  under förmiddagen. Så nu har jag nästan gjort klart hälften av det jag missat medans jag var borta och var sjuk... Runt 1 så åkte jag hem till fine på Jens läskiga moppe. Det är inte mycket som funkar på den inte och jag lite verkligen inte på den när jag kör så de gör inte saken bättre.
   På runt 5 tiden så åkte jag och Fine upp till BMX banan för att cykla lite. Familjen häger hade hört av sig och ville cykla så vi mötte dom där. Jens och pappa kom efter ett litet tag med min cykel och även Patrik kom dit idag. Eftersom att trisse tjatat på mig sen sist dom var uppe och cyklade så passade hon och fine på att träna lite också. Det ser inte helt hopplöst ut det vill jag lova. Trots att trisse ramla så var hon snabbt uppe på benen igen och fortsatte att cykla ett bra tag till. Fine var helt slut och jag började också tröttna så vi åkte hem till henne igen på Jens moppe. Kan ju lugnt säga att hon märkte att jag inte kände mig så säker på Jens moppe då hon skrek lite på mig ibland om vad jag skulle göra, haha! Ge mig en riktig moppe så ska ni få se!
   Hemma hos Fine duschade vi och sedan fixade vi en nya Photoshop till henne så att hon sitta och leka med sina bilder som tycker om. Tror de kan fungera lite bättre nu faktiskt. På kvällen var det tänkt att jag skulle åka hem men det slutade att jag stannade kvar och sov där... Trots att hon skulle upp 6.30(!) morgonen därpå, men de hade sina anledningar det också...

Ha det bra!

Måndag 23/7 2007

oj oj oj va länge sen det var jag skrev sist nu... Tiden har flugit förbi och jag har inte funnit tid, eller lust för den delen, till att sätta mig ner och skriva.. Men nu äre dags och nu ska jag se till att skriva nått varje dag, eller åtminstone om varje dag..
   Så va har jag haft för mig då sen sist jag skrev.. Jo vi har rest hem igen. Vi stannade till i Aigle och spenderade våran första natt där på parkering vid träningscentret. Sen på morgonen gick vi upp till banan och cyklade lite jag och min bror. Det var jätte fint väder så det var bra, banan var lika skön som jag kom ihåg den och dessutom så fick vi köra supercross startkullen! Älskar verkligen att cykla i den, adrenalinet bara pumpar varje gång. helt underbart!
   Det var det roliga som hände på vägen hem. Efter förmiddageni Schweiz spenderade vi 2 dagar i bilen vilket ju är mindre kul. Jag såg på en massa filmer, pluggade körkortsteori och skrev ihop ett träningsprogram för de närmaste veckorna. Hoppas att det kommer att fungera bra och hinna få mig i nån sorts form till NM om 3 veckor.
   I onsdags eftermiddag var vi tillbaka igen. Kan ju lugnt säga att jag var trött på den där bilen då iaf! Fine kom hem till mig, var så skönt att få träffa henne igen! Efter ett tag så åkte vi hem till Emelie där Trisse och Emma redan var. Vi spelade Buzz och Galen Panna, riktigt skoj kväll! Efter de åkte jag och Fine hem till henne och sov.
   I torsdags så spenderade jag större delen av förmiddagen med att sitta framför tv:en hemma hos fine. Hon jobbade och jag väntade på att mamma skulle komma och hämta mig för att sedan åka och handla då vi inte hade någonting hemma i stortsett. Jag höll på att tvätta cykeln när fine ringde och undrade om jag ville följa med på middagen hemma hos hennes faster i Norrtälje. Så jag åkte med hennes familj in till Norrtälje. Där visade det sig att det inte bara var en middag utan det var ett födelsedags kalas för lilla Axel. Det var en stor del av släkten där och vi fick pastasalad som smakade okej. Sen lite efterrätt med tårta, godis m.m. Efter det så gick jag fine och hennes kusiner anna och michaela ut på en promenad med hundarna. Mycket skit snack vart det innan vi kom tillbaka igen och det var dags att åka hem.
   I fredags var det dags att åka upp till banan och cykla lite. Kändes bra att vara tillbaka på den banan igen, känner vekligen att de går bra att cykla där så det hjälper självförtroendet en hel del. Vi tog lite bilder och skulle köra starter fast min kedja började gå av så jag vågade inte köra de. För stor risk att kedjan skulle gå av... Surt, men så äre. Som avslutning så lånade jag jens cykel och körde lite. Tog även hans tröja för att försöka få bilder där det såg ut som han som cyklade. haha! var skoj de, fast jag lyckades inte så bra. På eftermiddagen så körde jag även ett landsvägs pass med jens. Var skönt att sträcka lite på benen!
   I lördags så gjorde jag och fine (som sovit hos mig) verkligen inte mycket. Vi gick ner till stranden tillsammans med emma och trisse och låg och snackade en massa där. Det var bara emma som vågade sig i vattnet för övrigt... Ja de var i stortsett de som vi gjorde under dagen, annars låg vi mest och slappade bara... Eller jo, vi åkte hem till fine på kvällen och började bygga ihop ett 3d pussel som var halv färdigt. Emma och trisse kom förbi en sväng sen också så vi sjöng lite singstar och fortsatte sedan med pusslet.
  Igår så byggde jag och fine äntligen klart pusslet, hon gjorde bra mycket mer än mig, men jag hjälpte ändå till lite grann, hehe.. Det var en klocka och var lite små stolt över att vi fick ihop de med alla bruna bitar som fanns. På eftermiddagen så åkte jag hem med mamma och körde lite sprinter. Sen lade jag mig och läste lite, eller snarare en hel del, i den nyaste Harry Potter boken fram tills jag somnade.
   Ja idag då? Ja idag har jag läst en del på morgonen för att fördriva tiden tills det att jag hade tänkt träna. Även idag var det sprinter på programmet. Dom flög förbi ganska så fort vilket var skönt för precis när jag ställt in cykeln så började det regna, ordentligt! Tur eller vad? Men tack vare regnet så blir det nog tyvärr inge cykla på banan ikväll som det var tänkt.. Får se vad jag ska göra i stället, borde egentligen plugga men det känner jag verkligen inte för idag... Så det tar vi en annan dag i stället.

Ja hoppas att det här täcker de mesta ifrån den senaste veckan iaf...

hare bra!

Hallstavik 20/7 2007

Hallstavik 20-7 2007

Aigle 16/7 2007
Aigle 16-7

Söndag 14/7 2007

   Ja idag så har det varit tävling igen, gick bättre än Fredag (tok sist i alla heat) men ändå långt ifrån bra. Hade perfekt timing på grinden men sen fattas kraften så dom andra trampar förbi mig. Kom sist i alla heat igår med men jag är iaf nöjd med mina starter så just nu lever jag på det för att hålla mig lite glad. Fast de är inte så konstigt att det går så här. Jag har knappt lyft ett finger på 2 månader nu, ska bli riktigt skönt att få börja träna igen när jag kommer hem. Förhoppningsvis så kommer jag kunna komma lite i form till NM om 1 månad. Just nu så sitterj ag och väntar på att dagens tävlingar ska starta.
   Fast jag har det riktigt bra här. Vädret är perfekt och det är kul att sitta och kolla på tävlingarna då det händer saker heal tiden. Man jobbar verkligen upp solbrännan på läktaren de är en sak som är säker!
   Orkar inte skriva mer nu, får se när jag skriver nästa gång då vi drar hemmåt ikväll. Ikväll ska vi åka till Aigle för att hämta lite saker jag har där och så ska vi cykla lite imorgon om vädret tillåter. Sen kör vi hemmåt och kommer nog vara hemma på onsdag kväll/natt.

Ha d bra!

Fredag 13/7 2007

Ja nu har de gått ett par dagar här nere i frankrike och jag har det bra. Känns tungt att jag inte kan cykla så bra, men nu är det så och det är bara att göra det bästa av det. I stället så kan jag ju njuta av riktigt fint väder och försöka bli med min bondbränna, haha! Just nu så sitter jag och väntar på att cruiser tävlingarna ska starta, det är ett par timmar kvar så jag vet inte riktigt vad jag ska göra under tiden. Får göra de bästa av tävlingen, trots att jag inte är så sugen på att köra...

De andra dagarna kan summeras lite snabbt såhär

- 245 mil i bilen
- 7 filmer och många h sova i bilen för att få tiden att gå.
- Träning i Mours
- Golf med filip och viktor ute på en åker
- 2st träningar på tävlings banan

ja det är väl de som har hänt, väldigt sammanfattat.

Skriver nått efter tävlingen sen

Träning i Mours frankrike

Träning i Mours Frankrike

Lördag 7/7 2007 SM! Vilken skit dag!!

   Årets SM blev inte riktigt som jag tänkt mig. Vädret var inte det bästa då det regnade hela dagen, men trots det så höll faktiskt banan bra för de. Under träningen så kändes det rätt så bra ute på banan och mina starter var riktigt bra! Vi var bara 6 åkare i junior så de betyde att vi behövde köra 4st heat för att avgöra vem som skulle vinna.
I första heatet hade jag en riktigt bra start och jag var först med åtminstone en cykel längd, men precis innan första puckeln så släppte mitt bakhjul och det var nära att jag ramlade. Jag kunde inte hoppa stora dubbeln så jag var sist in i första kurvan. Jag körde förbi en kille på andra sträckan men sen var det för trångt så jag kunde inte komma förbi...
   I andra heatet var jag så hilma trött redan uppe på grinden. Men ännu en gång så tog jag starten och ledde men jag hade bana 6 så jag fick en kille på insidan om mig i första kurvan. Efter första kurvan missade jag på dubbeln och ramlade nästan igen. Efter det fanns det ingen kraft kvar i min kropp. När jag skulle trampa igång igen så hände det ingenting. På tredje sträckan passerade alla mig och väl i mål mådde jag så himla dåligt. Jag spydde nästan och hela jag skakade. Jag mådde så dåligt! Så efter det beslutade jag att inte fortsätta tävlingen. Jag skulle aldrig klara ett varv till utan en längre vila. Jag har helt enkelt inte konditionen till att återhämta mig tillräckligt fort ännu.
   Nästa helg så är det EM finaler i Romans. Jag ska försöka köra där och jag tror att det kommer att fungera bättre för mig. Det är längre vila där och det är de som jag behöver. Vi åker imorgon så det kommer inga uppdateringar på ett tag. Jag tror att det kommer att finnas en internet uppkoppling på campingen vid banan. Men hur bra den kommer att fungera det får vi väl se. Förhoppningsvis så funkar de tillräckligt bra för att göra en uppdatering.


Fredag 6/7 2007 SM imorrn

   Ja igentligen borde jag väl skriva om de senaste dagarna då de var ett tag sen jag skrev. Tja, kort sagt så kan man väl säga att jag har varit hos på 2 kalas hos fine då hon fyllde 17 år, GRATTIS ÄLSKLING! och sen varit på BMX banan för att få den i ordning till tävlingarna imorgon.
   Det finns så mycket att skriva om de senaste dagarna men jag känner inte för det. Allt jag kan tänka på just nu är morgon dagen, börjar bli nervös redan nu... Jag känner verkligen att jag kan vinna! Det har jag tyckt ända sen jag kom tillbaka på cykel för allt har gått så bra, tror faktiskt att jag är snabbare än någonsin trots att jag har varit sjuk. Imorgon för vi se om jag kan ta min andra SM titel, eller egentligen min första SM då sista jag vann de var jag för ung och då kallas de för RM (riksmästerskap), Men ändå... Eller de kan faktiskt bli 2st SM guld imorgon då vi kör cruisern imorgon kväll efter tävlingarna också. Skulle sitta fint att dubbla, men de är 20" guldet som jag ska ha!
   Jag ställer kanske höga krav på mig nu, det gör jag inte så ofta. Brukar inte vara så här framåt med att säga att jag kommer att gå ut och vinna. Men just nu äre bara så! Man förendras och för min del tror jag inte att det här är en dålig sak. Snarare tvärtom, för imorgon kommer jag att vara fokuserad till 100%! Jag ska vinna så enkelt äre bara!

Söndag 1/7 2007

   Ja inatt har man då spenderat sin första natt ute i husvagnen. Jag låg kanske för första gången(?) och sov ifram på husvagnen. Fine sov här så vi bäddade när ifram i stället för att ligga och trängas i 80 sängarna som är i bak. Sov riktigt bra där fram i alla fall! Kanske till och med fortsätter att sova där, hehe.
   Även idag var det arbete på BMX banan. Fast idag vart de inte så mycket tungt kroppsarbete. Det var mer finlir, så jag jobbade mest med skrapan eller körde välten. Vi fixade till några av upphoppen och det blev riktigt bra! Vi passade även på att cykla en hel del idag. Jag hade ingen cykel med mig igår och vi hade ändrat en massa så jag tog med mig den idag så att jag kunde testa allt. Måste säga att banan är så gott som klar nu, har fått till allting riktigt bra. Det blev mycket dö tid då välten inte riktigt ville funka så då cyklade vi en hel del och tog en del bilder.
   Senare på eftermiddagen så tröttnade jag på att cykla och jobba. Fine ville att jag skulle hjälpa henne att flytta ett partytält som dom har så jag åkte hem till henne. När jag kom dit så satt hon och trisse och gjorde blommor som hon ska ha på sin tårta när hon har sitt födelsedags party. Vi väntade på att tobbe och linus skulle komma för att hjälpa oss och det var tråkigt att sitta och kolla på dom så jag gick ut och hoppade studsmatta med johannes (fines lillebror) i stället. Vi hoppade ett bra tag och sen kom tobbe och linus så då satte vi igång och rev ner tältet. Sen flyttade vi de och satte ihop de igen ute på gården. Som tack för hjälpen så gav dom oss glass! Riktigt gott var det!
   Sen väntade jag bara på att mamma skulle komma för de var dags att åka hem. Jag trisse och fine satt och pratade lite fram tills hon kom. När vi kom hem så började vi med maten och det slutade som vanligt med att jag fick laga den. Spelar ingen roll vem som börjar, det slutar nästa alltid med att jag får hjälpa till och då får jag avsluta det. För den som påbörjat maten har troligtvis gått iväg för att göra nått annat. Men men, de kanske är så att dom vill att jag ska laga mat? haha!

Nära krasch i stordubbeln...
Nära krasch i stordubbeln...

Jag på andra sträckan
Jag på andra rakan