Fredag 28/12 2007

Ja nu ligger jag här i min säng och kan inte somna, vet inte varför men det brukar ju kunna bli så ibland. Är ju bara det att jag gick upp 7 imorse och har även hunnit med att gå till gymmet, så jag tycker väl att jag borde slocknat rätt fort... Men icke..!

Jo som sagt så var ju upp kl 7 imorse. Åkte nämligen till östhammar för att göra min riskutbildning, som de så vackert heter. Men så att alla förstår så skulle jag köra min halkkörning idag. Vi var 3st elever och 1 lärare som tillsammans åkte i en bil och gjorde några övningar. Var rätt skoj faktiskt, och framför allt lärorikt! Kommer nog att vara lite mera försiktig nu när det är halt än tidigare... Så nu är jag ännu ett steg närmare mitt körkort, bara den där uppkörningen kvar nu. Ska dock ta ett par lektioner innan det, känner inte riktigt att jag kommer att klara den som det är nu.

Väl hemma igen så åt jag lite och lade mig sedan på rummet och spelade på vårat nya psp. Tiden flög förbi och rätt som det var vart det dags att åka till gymmet. Var inte så farligt trött och det gick ganska så bra, hade riktigt skakiga ben efter iaf. Så det ska vara efter ett sånt där pass där det endast är ben och mage som gäller pga min axel. Efter gymmet så gick jag hem till fine då hon ville att vi skulle träffas en stund. Tog även med min bladesen som hon ville låna till sin skidresa under nästa vecka, hoppas att dom kommer till användning! Var där ett litet tag och sedan gick vi ner till station för att hämta upp Jonatan som tydligen skulle komma och hälsa på. Vi gick till centrum en sväng och sedan gick dom vidare och jag ner till min buss hem.

Det blev mer psp spelande när jag kom hem, det är ju en sak som är säker iaf. Men sen gick jag även ut i verkstaden för att fixa ihop min cykel igen. När jag var där ute så kom Emma och Trisse förbi också. Var trevligt att prata med dom. Jag har fått en ny framgaffel som nu sitter fint på plats! Riktigt snygg är den och lätt dessutom. Men det tog lite tid och ett par svordomar innan allt föll på plats. Det var lite saker som satt där de inte skulle, var faktiskt inte mitt fel, men det löste sig ju tillslut. Får väl se om jag inte rullar ett par varv imorrn uppe på banan. Ska nog dit och hjälpa till lite hade jag tänkt, sen om jag kommer upp i tid för de, det får vi väl se nu då... Men är vädret bra så kommer jag att prova cykla lite, är 3veckor sen sist nu och jag börjar bli riktigt cykel sugen. Spelar ingen roll att fine nästan slog mig när jag sa det (trott eller ej men så var det), eller vad någon annan säger. Jag måste få rulla lite iaf, annars kommer det verkligen bli tungt fram över. Cykel suget är enormt!

Jaja ska väl försöka sova igen nu, får väl se hur det går...

Måndag 24/12 2007 Julafton!

Jullovet är här och jag njuter i fulla drag av att slippa skolan. Även fast jag ju nu ändå inte helt gör det, har en historia uppgift att göra och matte b att lära mig. Ska göra om nationella i matte eftersom att jag inte gjort klart kursen efter UCI lägret. Satt hemma hos fine igår och fick hjälp med matten så jätte mycket tack för de! UNder lovet så har jag hunnit gjort en del, det viktigaste att få träffa kompisarna igen, slappat och varit lite med familjen som verkar vara lika slut som jag. Så därför gör vi inte så mycket. Hoppas verkligen att lovet fortsätter så här då jag verkligen har haft det jätte bra hitills!

Ja idag är det julafton. Kan ju inte direkt säga att det känts som i yngre dagar då man verkligen längtade efter julafton så mycket att man knappt kunde sova natten innan. Idag har vart ganska så slapp, vi var inte hemma hos oss iår utan hos min morbror. Så det betyde att vi inte hade så mycket att göra med det hela, eller i alla fall inte jag. Vi samlades strax före 3 hemma hos morbror och trott eller ej så hade jag mina jeans på mig idag... Ville ju försöka vara lite fin iaf..

Alla kom precis till kalle anka började. Alla det är mormor, farmor och farfar, morbror krister kusin emelie, mamma pappa jens och jag. Hela våran "stora" släkt som alla bor inom 500m från varandra =p Under kalle så satt jag och halvslumrade, nått som aldrig hänt förut... Men antar att jag bara var trött av någon anledning. Efter de så var jag jätte hungrig men då fick vi vänta på mormor som skulle iväg och vara jultomte hos en väninna. Men sen blev de julmat! Åt så jag blev riktigt mätt! Visst de är ju inte så mycket nu för tiden men ändå ;P Vi satt där ett tag i morbrors trånga kök, dom lyckades bra med att få in oss alla där iaf.

Sen gick vi in till tv rummet för att bara umgås och se på tv. Såg på en film som gick på 5an och under tiden så vart det fika och vi öppnade även våra julklappar. Visste redan va jag skulle få så det var ju inte så spännande precis. Vart snarare så att man gisade på vad som var i vilket paket i stället. Sen skrapade vi även lotter som vi alltid gör så här på julafton. Ingen av mina lotter gav vinst... Medans mamma vann på alla sina! Så den som skrev namnen på lott kuverten ligger inte så bra till hos mig just nu, haha! jag gick lite tidigare då jag inte tränat under dagen ännu. Tänker inte skippa det bara för att det är julafton, så jag gick hem och körde lite styrka. Var verkligen en skön avslutning på dagen. Lär nog somna in rätt tidigt idag då jag är hyfast trött nu..

God jul på er allesammans!

Onsdag 19/12 2007

Fy fan va det är kallt !! Kom precis hem från stan där jag varit med Mattias, och nu är jag genomfrusen... Fick låna jockes panna att värma händerna på iaf. Han mår inte så bra och det funkade ganska så bra, haha! Nere på stan så åt jag och mattias på Jalla medans vi väntade på att Tess skulle komma. Efter att vi gått och mött henne så fick hon mobilen som hon skulle köpa av Mattias och sen åkte vi allihopa åt olika håll.

Innan detta så var jag i skolan på min ända lektion. Fick tillbaka provet som jag gjort igår och otroligt nog så fick jag G. Fast det var precis, men de struntar jag i. Trodde aldrig att jag skulle klara det men jag gjorde det och är jätte nöjd!

Nu är de min sista kväll här på boye för detta år så vi får väl se vad som händer ikväll. Lär inte bli nått speciellt, bara vara och inte behöva bry sig om nått skol arbete!


Söndag 16/12 2007

Tråååkigt! Så kan man nog sammanfatta min dag idag. Jag har inte gjort nått alls, bara varit i stortsett. Fick se 1manna grinden som pappa bygger till oss idag. Den är så gott som klar och ser riktigt bra ut. Kommer verkligen att hjälpa mig i vinter!
Just nu så sitter jag och drömmer om att få träna igen. Kommer att ta ett bra tag innan jag kommer att få cykla eller köra på hårt på gymmet igen. Det är ju de sakerna som jag gillar mest också... Sitter och längtar till min nästa resa, vill ner dit nu och träna. Är så skönt när man inte behöver träna själv, har alltid åtminstone Guilhem och Cyrielle med mig då. Sen ett helt gäng andra bra åkare också ibland! Så ja jag vill verkligen ner dit och träna nu. Men nu är de ju snart jul så då har man en massa andra saker att tänka på också. Kanske blir lättare med allt då.

var allt jag hade för nu.. Bye

Lördag 15/12 2007

Ännu en dag har flugit förbi, och ja inte är det mycket som hänt denna dag. Vi har plockat iordning lite här hemma, och jag har sluppit allt jobbigt eftersom tack vare min axel. Ja det är väl de ända positiva med att vara skadad, slippa såna skit saker. Jag har även pluggat en del eftersom att jag har naturprov på tisdag morgon. Celler och blodet, inte direkt min avdelning men det ska nog gå vägen.

Vad har mera hänt idag? Jaa inte mycket, vi har börjat kolla på flyg och sånt till nästa träningsläger, är väl det. Men det är svårt att veta när de ska bli. Vet bara att det ska bli typ 2 veckor innan EM tävlingarna i Danmark 2-3 februari. Har väl funderingar på att åka runt den 16jan men inget är som sagt bestämt. Väntar på att min tränare ska komma ut ifrån sjukhuset nu bara. Han har operarat sin arm han bröt under tävlingarna i St-Etienne. Stackarn var så sur för att han inte skulle kunna jobba i sitt nya hus, haha! Men förhoppningsvis ska han slippa gips nu efter operationen så att han kan göra lite iaf. Hoppas att han ska följa med till danmark sen också, skulle vara kul att ha honom med som resesällskap. Inte för att de är någe fel på att resa själv med Cyrielle heller men de skulle vara skönt att ha honom där vid tävlingen, vet att speciellt Cyrielle känner så.

Ja nu börjar de väl närma sig att sova. Är trött och borde sova, får se om jag lyckas... Har en del jobbigt skit som snurrar runt i skallen, men de ska väl gå bra i sinom tid antar jag

Go natt med er!

Torsdag 13/12 Lucia

Idag var det lucia, Inget som märkts av för min del, var inte på vårat lucia tåg då det var träning samtidigt. Var på gymmet och försökte träna de jag kunde. Var jätte öm i axeln idag och det har hållit i sig, vet inte om det är efter rehab träningen eller vad det är.

På kvällen så hade de A och B korridoren ett julbord här på boye. Det var jätte mysigt och riktigt god mat! Vi satt och pratade, åt, hade frågesport om alla är här. Slutade med att jocke vann den, och han bor ju inte ens här, haha! Det var en jätte trevlig kväll! Tack till Jennie, Hanna och Jim som fixade ihop den här kvällen!

Idag var jag och träffade en ortoped för att låta honom kolla på min axel. Han var lite speciell men han är väldigt bra. Efter att ha låtit honom titta på min röngten och känna på min axel så gav han mig en diagnos. Det var samma diagnos som jag fick i frankrike, en level 2 förflyttning av mitt nyckelben. Han sa att det finns inget man kan göra förutom att vila, och att det kommer ta 6-8 veckor innan det är bra igen. Det betyder ytterliggare 4-6 veckor för min del! Så det var inte direkt bra nyheter. Det betyder att jag troligtvis inte kommer att kunna cykla innan jag åker ner till Mours igen på träningsläger. Förhoppningsvis så är det bättre innan det men vi får väl vänta och se hur det blir


Onsdag 12/12 2007

Trött och seg det är vad jag är. Har fortfarande inte hämtat mig ifrån hemresan ännu, var nog kanske inte en sån bra idé det där med att vara vaken hela natten, börjar känna så nu i alla fall. Jaja livet går vidare

Imorse så var jag hos en sjukgymnast för att följa upp lite på min axel. Det jag vill är att komma till någon som kan skicka mig på en magnet röntgen för att se att alla ligament och så är okej i min axel. Sen om allt de är okej så gå vidare med lite rehab. Nu har jag i alla fall påbörjat lite rehab men den sjukgymnasten jag var till idag kunde inte fixa mig någon magnet röntgen fören efter årsskiftet... Så imorrn har pappa fixat så att jag ska få träffa en ortoped som ska säga vad han tycker och troligtvis fixa mig en magnetröntgen. Så vi får väl se vad som händer efter det

Väl i skolan så hade vi labb och jag var i andra gruppen idag, fick sitta och vänta 1h utanför klass rummet. Visst einte vilken grupp som var först idag och jag var de inte så fick göra sällskap med Hanna i 1h. På lektionen så tog vi lite blodprov för att se vilken blodgrupp vi har. Tog mig typ 12 stick innan jag fick hål på mitt finger, när jag väl fick de så kom de knappt nått blod så det var ju ingen hit. Blev 3 stick till innan vi fick de vi behövde, är lite öm i fingret faktiskt =p

Efter skolan så har jag pluggat en del och nu sitter jag bara här och skriver. Funderar på att gå och vila ett litet tag nu, är helt slut. Men de är lite tidigt för att sova ännu. Så lite vila duger nog bra de med musik. Nu så bär det alltså av till sängen, ciao!


Tisdag 11/12 2007

Första skoldagen på ett tag nu, gick väl smärt fritt men kan ju inte direkt säga att jag såg fram emot de. Hade mitt franska nationella idag också. Var den muntliga delen (sista jag hade kvar), och det gick riktigt bra! Hon tyckte att det hade blivit mycket bättre och att jag skulle göra ett annat prov för att läsa upp mitt betyg från de G jag har nu. Ska nog ta den chansen tror jag, jag tänker inte plugga nått utan bara köra på det jag har nu och lär mig när jag är i mours. Har en känsla av att alla där kommer att få höra att de gick bra och nästa gång lär de bli mera franska... Men men får väl leva med de, är ju inte direkt dåligt för mig så

Resten av dagen kommer att spenderas till att städa. Vi har storstädning idag och jag har uppgiften att städa spisen och spisfläkten. Ganska så lugnt de faktiskt, tidigare år har jag vid jul fått köket vilket är ett helvete! Men nu så får jag äntligen något lugnt.

Nej nu ska jag ta och sno lite pizza av danne, ha d gött!


Söndag 9/12 2007

Nu är det väl dags att skriva lite igen men jag känner inte direkt för det. Det finns för mycket att skriva om eftersom att det har gått 1½ vecka! Men jag tänker bara sammanfatta lite kort här, vill ni läsa mer specifikt om vad jag har haft för mig så kolla in min hemsida robin-mattsson.se (kolla in den nya designen jag gjort idag veckan där =)

Så det har varit riktigt kul här nere! Jag har verkligen lärt känna alla här mycket bättre och jag trivs super bra här nere, vill inte åka hem... Men jag kommer ju tillbaka om en dryg månad så det är väl lugnt antar jag =)

Resdagen blev ju verkligen inte som tänkt med mitt flyg som var försenat med 4.5h, jag tog fel buss från flygplatsen och kom till feltågstation. Väl där fick jag inte den biljetten jag ville så jag fick byta den när jag kom till rätt tågstation. Mina händer gjorde så jäkla ont efter att ha släppat på 2st riktigt tunga väskor hela dagen... Men jag kom fram tillslut, men de tog sin tid.

Veckan blev inte som tänkt, cyklade riktigt bra första dagen och på fredagen tills jag kraschade och landade rakt på min axel. Trodde bara det var en hård smäll och att det bara var musklerna som fått stryk. Men det visade sig vara fel för mitt nyckelben har förskjutits lite från axeln. Det finns 3 nivåer av det där och jag ligger strax under den värsta =/ 15-20 dagar tror doktorn att jag kommer att känna av det här. Så det blev inte mycket cykla under veckan, cyklade igen på onsdagen med ett special skydd och kunde iaf hoppa. Men resten gjorde ont, torsdag var det lite bättre men det funkade inte som de ska ändå. Tävlingen som är den här helgen var det ju bara att glömma  några bra resultat, jag testade igår men det var ingen idé och idag tänker jag inte cykla. Det gör för ont, och jag är ändå för långt efter pga det här så det är bara onödigt.

Men det har hänt en massa andra saker den här veckan också. Var ute och åt med ett gäng åkare, min tränare och hans flickvän förra lördagen. Var riktigt trevligt och det slutade med att en av grabbarna bjöd med mig på en rugby match med sin flickvän på söndagen. Kan ju inte säga att matchen var speciellt intressant men det var kul att prata med mika iaf. Under torsdagen så var jag på en ceremoni för åkarna som går på bmx linjen här nere. Dom hade en liten presentation av dom, de fick sina nya overaller och kläder, vi fick se lite klick ifrån EM som just den här klubben jag är hos annordnade. Det var en seg kväll men det var ändå kul att gå runt och prata med alla. Är en riktigt cool grupp de här.

Ja det var min tid här nere väldigt kort. Jag åker till flygplatsen i Marseille ikväll tillsammans med 2 andra svenskar och jag flyger hem 6.30 imorrn bitti. Borde vara tillbaka i uppsala vid absolut senast 3, så de blir en rätt så slapp dag imorrn. Men jag lär ändå vara rätt så trött.

Nu måste jag packa de sista och sen ska jag åka ner till banan med Adrien och Cyrielle. Idag blir de som sagt bara se på men det ska väl gå det också. Är många bra ifrån mours som kör idag så det ska bli spännande och se vad dom lyckas med. Guilhem och jag kan ju göra sällskap tillsammans med Viktor. Viktor kraschade på träningen och bröt nycketbenet, guilhem bröt 2 ben i armen igår på träningen innan tävlingen... Inte bra, inte bra. Men det blev ju ändå några bra resultat, med ett par pall placeringar. Speciellt Cyrielle som slutade 2a i elite women! Hoppas att det bli en lika bra dag för dom idag! För svensk del så gick 3/5 svenskar vidare till 1/16 final i elit och filip g gick till kvart i junior. Borde kunnat komma längre men nu tog de stop här efter en krasch. De är dom jag har koll på, förhoppningsvis kan svenskarna också kliva fram ett steg idag!

ha d bra!