Torsdag 31/1 2008

Ja de blir en kort uppdatering idag för jag ska nog snart sova. Just nu så sitter jag på mitt och Cyrielles rum på hotell Kyria i Lyon. Vi flyger tidigt imorron bitti båda två, jag 6.20 och hon 7.00 till Danmark för den tävling som är där i helgen. Vilket  betyder att vi måste upp runt 4.30 imorrn bitti... Jaja jag lär väl överleva antar jag, är ju inte försat gången jag flygit så här tidigt.

Så hur har min vistelse i Frankrike varit? Helt underbar, precis som vanligt. Träningen har gått bra och jag känner mig bättre än på länge. Bådar gått inför helgens tävlingar! Jag har bott hos min tränare i en liten "lägenhet" typ som faktiskt var riktigt hem trevlig. Vi har tränat på hårt, har haft ett av de tuffaste passen i mitt liv första lördagen, och nu så känns allt super. Jag har fortsatt att utvecklats främst tekniskt!

Jag har lärt känna alla här nere ännu mera och min franska blir bara bättre och bättre. Nu förstår jag så gott som allt men har fortfarande svårt att hitta rätt ord när jag ju för en gångs skull försöker prata. Men de rör sig framåt, nu mera blir de faktiskt ofta som jag pratar engelska och dom franska. Funkar bra så, fast jag måste väl börja prata mera franska antar jag om jag nu nån gång ska kunns prata ordentligt.

Efter helgens tävling så åker jag med familjen tillbaka hem igen. Antar att de är till ett blöt och kallt Sverige, wihoo.... Men de ska ändå bli skönt att komma hem, trots att jag gärna stannat kvar längre. Men jag kommer ju ner igen om en månad eller två så de är lugnt.

Ja, nu är de väl dags att röra sig mot drömmarnas land så att man inte är helt död imorgon, har träning på banan imorgon kväll.

Ha d gött!

Tisdag 15/1 2008

Nu så är jag tillbaka i Herräng igen. Var inte direkt mycket tid jag spenderade i Uppsala den här gången. Dagen har gått förbi ganska så fort. I skolan så hade jag 3 lektioner idag, Geografi A, Svenska B och Religon A. Geografin var helt otroligt seg faktiskt! Den är bara 1h men våran lärare lyckas alltid få det att känns som 2... Han är lite speciell, ungefär som ett sömnpiller! Jaja, svenska gick förbi ganska så fort och sen var det bara religonen kvar. Sista religons lektionen för mig då kursen nu är slut och då var det prov på Buddhism. Det skulle ju kunna sammanfattas ganska så bra med 3 ord faktiskt, KRAMP I HANDLEDEN! Det var enormt mycket skriva på varje fråga och jag hoppas att jag lyckats plocka tillräckligt med poäng för att klara det. Var inte direkt så att jag har pluggat flitigt inför det där provet.. Men men det visar sig nog så småning om.

Efter skolan så åkte jag tillbaka till Boye igen för att packa ihop grejerna som skulle med hem och sen var det bara att vänta på att mamma och pappa skulle bli klara så att vi kunde åka hem. Det tog sin lilla tid och jag hann äta middag och allting innan dom väl kom.

Väl hemma igen så satte jag igång att packa på en gång. Det mesta var redan fram plockat men nu återstod ju bedriften att packa ner allting. Vet inte riktigt vad som hände där men allting gick ner i väskorna utan problem. De senaste resorna har jag nästa fått hoppat på väskan och försökt få igen den helt. Jag har ungefär lika mycket saker med mig, jag hade en annan väska men den är ju lika stor. Det kanske helt enkelt är så att jag blivit bättre på att packa! Tar nog och går på det, haha! Man lär sig ju mer och mer för varje gång antar jag. Så nu är faktiskt det mesta klart, det är bara datorn och lite annat som ska ner i handbagaget kvar nu. Men det åker inte ner fören i morgon då jag fortfarande behöver dom.

Jag tror nog att de bär av runt 6 imorgon bitti. Så vi har lite mera att spela på den här gången. Dessutom hoppas jag innerligen att jag inte får lika mycket problem som förra gången, det var verkligen inte kul! Men det var väl lärorikt det med antar jag, vet ju bättre hur allting funkar den här gången i alla fall. Hoppas på att vara framme runt 5 om allting går bra. Sen får väl se vad som händer, måste åtminstone åka och handla mat och sånt.

Vet inte om jag kommer att ha internet där ännu. Men jag vet ändå inte hur mycket jag kommer att skriva här, det blir nog mera på min hemsida. Men jag ska se till att få in några rader här också, det lovar jag.

Ha d så bra!


Måndag 14/1 2008

Min sista kväll här på boye för ett tag är nu över skulle man kunna säga. Kvällen är ju inte slut men jag har dragit mig tillbaka till mitt rum igen. Har försökt att vara ute med de andra och vara social idag. Datorn har jag inte använt så fasligt mycket faktiskt. Så vad har hänt idag då?

Igår så insåg jag att jag glömt en väska hemma, i den låg mina gympa skor, mitt axelskydd m.m. som jag verkligen behövt när jag tränat och haft gympa. Jag gick inte och tränade imorse utan sov ut vilket var riktigt skönt. Tog de lugnt och fick till och med sällskap till skolan, så morgonen började bra. I skolan så hade vi våran första filosofi lektion och det var väl som väntat ingen jätte hit kanske. Men vi får väl se hur det hela artar sig sen, har varit med om värre första lektioner som sedan visat sig vända. Jag och Mattias gick till syon för att prata om de kursen vi velat ta bort. Jag hade inte fått svar på om jag tagit bort min psykologi eller inte och fick veta att jag får ta bort det! Helt underbart, sparar mig en massa problem och arbete. Mattias däremot fick inte ta bort sina kurser så han var mindre glad. Svenskan gick förbi ganska så fort och sedan hade vi gympa. Eftersom att jag inte hade några grejer så fick jag köra lite lätt inne i gymmet tillsammans med Oskar. Vi pratade en hel del medans vi tränade så lektionen var snabbt över och det var dags att åka hem.

När jag kom till boye så satte jag mig vid datorn en stund och efter att ha lagat mat (pannkakor) så såg vi på film. I am Legend såg vi på och det var faktiskt helt okej. Den var inte så läskig men med mias hjälp så hoppade man till ett par gånger. Hon skrek ganska ofta och man var inte med på det..!

Sen efter filmen så visste jag verkligen inte vad jag skulle göra... Hade så tråkigt. Jag gick över till andra korridoren och satte mig ner på hannas rum med henne och jim ett tag. Efter ett tag så kom Mia med förslaget att vi skulle åka och spela biljard vid sivia torg. Vi hade fått ihop ett litet gäng som ville åka, men då insåg vi att det var ju idrottsgalan på tv!  Så ingen biljard ikväll, hehe! Vi var rätt många som satt och kollade tillsammans och vi hade det ganska så trevligt när vi satt där. Hejade på våra favoriter och skämtade om det ena och det andra. Tyvärr så slutade kvällen mindre bra då Zlatan tog hem jerringpriset. Gillar verkligen inte honom så jag var allt annat än glad som de fick höra där inne, hehe...

Ja och nu så ligger jag här i min säng med datorn i knäet och skriver blogg. Ska nog sova nu, börjar bli trött så det är bara dumt att vara vaken längre.

Go natt med er!

Torsdag 10/1 2008

Oj oj oj, igår var jag så himla seg! Det är ju en sak som är säkert... Hela dagen ville jag bara gå och lägga mig men försökte verkligen vara vaken fram till kvällen så att jag skulle kunna sova ordentligt under natten. Det gick ju sisådär då, slumrade nog till ett par gånger i soffan. Men eftersom att jag var så trött så orkade jag knappt göra nån mat, vilket gjorde att allting verkligen kom i obalans igår tyvärr. Det gjorde mig ju inte direkt piggare men tillslut så kom kvällen, när jag väl gick och lade mig så piggande jag ju såklart till. La mig vid 9 och somnade runt 11 halv 12....

Idag så har jag verkligen känt av det där och det var tungt upp ur sängen imorse! Orkade inte ens pressa mig iväg till gymmet, men som det känts i kroppen idag var de nog lika bra. I skolan så flög allt förbi ganska så fort och lika så nu på kvällen. Har mest suttit ute i tv rummet med de andra och försökt att inte sitta vid datorn då jag fick kommentaren  att jag alltid har min dator i knäet. Så den har legat en hel del på rummet idag medans vi bl.a. har sett på film

Fick tråkiga nyheter idag också... Dom ska lägga ner elevhemmet jag bor på efter sommaren. Det har pratats om de nu ett tag men de har inte varit säkert. Fast idag kom beskedet att de faktiskt är så, ändrar ju inget för min del då jag flyttar ut. Men speciellt Jim och Jennie tog de riktigt hårt, de hade redan planer för hur dom skulle styra våran korridor under nästa år haha! Men nu så får de flytta stackarna... Inte för att de kommer att bli billigare på de nya elevhemmet som det nu blir, de kommer att höja hyran med 900:- vilket betyder 3000:- imånaden!! Helt sanslöst..! Hasse sa att det var jätte stora fina rum på 17m², men 3000 är ju helt sjukt. Får väl se hur mycket folk dom kommer att ha där sen. Blir de dyraste av elevhemmen som nu kommer att ligga på kantorsgatan mitt emot statoil och scandic. Inte så långt från läget idag alltså. Men jag lider med alla här just nu, känns lite tråkigt att dom ska lägga ner det här där vi har så många minnen. Nu kan vi ju inte komma och hälsa på nästa år som man kanske tänkt. Vet inte vad dom ska göra av det här ännu men de kommer väl fram det med

Onsdag 9/1 2008

Ännu en dag med piss väder här. Blir alltid lika ledsen när jag tittar ut genom fönstret på morgonen nu för tiden för det är alltid grått och tråkigt. Önskar att det kunde vända snart, det skulle faktiskt få komma lite snö. För som det är nu så går det ändå inte att cykla, jag är skadad och banan är ändå bara lera när det är såhär. Visst, min axel är bättre nu så cykla skulle jag nog kunna göra. Men det får vänta en vecka...

Om en vecka vid den här tiden sitter jag och pappa på väg till nyköping och skavsta flygplats igen. Vid den här tiden så har vi nog kommit en liten bit förbi stockholm. 10.30 går flyget till marseille för mig och sen är det 1h tåg resa från marseille till valence tgv station där jag blir hämtad av guilhem. Sen är jag på plats i Mours igen, och den här gången kommer jag inte att bo på hotell utan hemma hos guilhem. Ska bli skönt att få fixa till mat och sånt själv, visst man är ju inte den piggaste efter all träning, de brukar ju sluta med en tupplur varje dag nästan. Men att få mat som man vet tycker om är väldigt skönt. På hotellet jag bodde förra gången fick jag all mat serverad och jag hade ingen aning om jag skulle gilla det eller inte. Nu fanns de alltid nått som gick att äta men det var långt ifrån varje måltid som jag åt allting som jag fick på tallriken.

Som jag längtar att få komma bort igen, bara sköta sig själv och ha kontakt med dom man vill. Var därför på ett sätt rätt skönt att jag inte hade internet sist. Då kunde jag prata med de jag ville via sms eller ringa. Men de blir faktiskt så att efter ett tag så saknar man vännerna hemma också då räcker inte bara telefon samtal... Visst de är inte många jag har kontakt med annars heller men ändå. Den här gången vet jag inte om jag kommer att ha internet eftersom att huset är nytt och dom precis flyttat in. Tveksam till att han fixat det än då faktiskt, så det lär nog kunna bli likadant igen. Dock så kan de ju bli lite lång tråkigt utan de, men man hittar andra saker att ta tag i då. Gjorde ju min nya hemsida sist vilket blev bra enligt mig iaf. Läste ut nya Harry Potter boken, för andra gången dock men jag gjorde det och de lyckades få tiden att gå på rätt så bra.

Jag vill bara hoppa fram i tiden nu, bara vara framme och veta att imorgon är det faktiskt dags att träna och inte ensam. Veta att imorgon ska jag faktiskt få cykla på en av mina favorit banor och leva loppan, njuta så mycket som möjligt av att inte ha nån skola att gå till och bara göra de jag gillar. Bort från de problemen som finns här hemma och bara ha kvar de bra delarna. För dom finns verkligen och det är jag glad för!

Tisdag 8/1 2008

Igår var första dagen här på boye igen. Känns verkligen som att det var en bra idé att åka in tidigare och bara ta det lugnt med gänget här. Alla börjar skolan imorrn så vi är ganska så fria att göra vad vi vill. Ända är ju att alla här sover så jäkla länge! Jag sover inte längre än max till 10 så jag har lite tid för mig själv här på morgonkvisten. Känns bra till en början men sen blir de lite ensamt...

Igår så spenderades största dagen till att lägga pussel tillsammans med Jennie. Hon fick ett 1000 bitars pussel i julklapp som hon tog med sig hit och ville lägga. Det är nästan klart nu, vi har bara lite himmel bitar kvar. Ska väl avsluta det idag. Jag var på stan en sväng med simon för att fixa busskort och åkte sen tillbaka igen och tränade lite. Senare på kvällen var jag och pontus på stan och åt innan simon och jennie kom då vi skulle se på bio. Vi såg filmen Arn och den var riktigt bra! Vi kom hem rätt så sent och gick till sängs ännu senare sen.

Imorse så vaknade jag av de arbetarna som är här och byter ut våra dörrar. De håller tydligen inte för brandsäkerhets reglerna... Det är ett jäkla liv på dom, de vill jag lova! Men dom lär nog vara klara snart hoppas vi.

Nu ska jag ner på stan en sväng. Ha d gött!

Söndag 6/1 2008

Tiden flyger förbi och lovet är nästan över. Jag tänker åka in till uppsala igen ikväll för att bara kunna ta det lugnt ett tag. Är man här hemma så är det ändå allting någonting men på boye har man bara sig själv som bestämmer vad som ska göras. Tror att några kommer vara där i alla fall, så vi kanske kan hitta på någonting, vi får se.
Jag önskar verkligen att lovet kunde fortsätta, det har varit ett riktigt skönt lov! Men nu är det tillbaka till verkligheten igen på onsdag. Eller ja... I en vecka i alla fall, sen åker jag till frankrike igen. Vill verkligen dit nu, av flera olika anledningar.. Kommer att åka den 16 januari och kommer hem igen på kvällen den 4 februari. Den 2-3 februari så är det tävling igen. Den här gången så är det i Danmark och det är deltävling 5&6 i Em serien. Den här gången kommer jag förhoppningsvis inte vara skadad och ska kunna cykla för fullt. Sen får vi väl se hur långt det kommer att ta mig.

Idag så blir de en del slappande framför tv:n då de är en massa intressant sport att följa. Sen ska jag och pappa iväg och fixa lite saker på grinden. Han är ju så jäkla seg! Nu har han lovat att den ska vara klar nästa vecka men jag tror inte på de. De första han sa var att den skulle vara klar när jag kom hem ifrån frankrike förra gången, den är fortfarande inte klar. Om han inte fixar de här nu så kommer jag inte att bli glad... 17.40 går bussen in till uppsala så fram tills dess har pappa säkert nå planer som vanligt

Onsdag 2/1 2008

Bläää säger jag bara, mår inte alls bra just nu. Jag är jätte snorig, har hosta, huvudet är tungt och jag känner mig helt slut just nu. Senaste timmen har jag mest svävat runt, lagade mat nyss och fick i mig det. Jag känner mig som en zombie eller nått när jag går. En zombie som snyftar hela tiden för att inte snora ner sig, hehe... Finns inte så mycket annat att göra än att ligga i sängen. Ska köra 1h motionscykel ikväll för att svettas ur lite gifter ur kroppen så att jag blir bättre fortare. Order av Guilhem. Litar på honom, är ju han som pluggat på sånt här ;P

Annars idag då? Jo vi åkte en sväng till hallsta pappa och jag. Hämtade lite saker så att vi kan göra klart startgrinden nån gång, kommer ju aldrig bli klart...! Pappa är lite för optimistisk med saker och ting där. Tror att han kommer hinna fixa 1miljon andra saker samtidigt, så blir de bara pannkaka av allting i stället. Vi var även in till Sg data för att försöka få hjälp med att få igång jens dator som kraschat. Sen innan vi åkte hem så åkte vi förbi Bill Nilsson en sväng då pappa ska hjälpa honom att gjuta nån del till en motor. Fastnade där ett tag, är pratglad den där gubben.  Fick leka lite med hans väldigt kelsjuka hund också, hon är på en hela tiden. Men det är kul faktiskt för hon verkar uppskatta den uppmärksamheten hon får av en. Väl hemma igen så var det sängen som gällde och där kommer jag spendera resten av kvällen förutom när jag ska cykla det där då.

Funderar på att sova en stund nu. Ha d bra!


Tisdag1/1 2008

Nytt år nya möjligheter, är väl så man får se på det hela. Jag har mycket gott att ta med mig ifrån det förra året in i detta, men även en del saker att lämna bakom mig. Tror att 2008 kommer att bli ett år att komma ihåg, förhoppningsvis av positiva upplevelser!

Igår så var jag hemma hos fine en stor del av dagen. Vi drog oss rätt länge innan vi väl gick upp och åt frukost. Hon fick ett jätte sug efter att lägga 3d puzzel efter frukosten så vi gick ner till centrum för att köpa ett. Dom hade inte det men vi hittade nått annat som hon och stoffe köpte. Var klurigt! Men det var skoj, vi hann inte hålla på så mycket med det dock. Lagade lunch åt stoffe fine mig och johannes och medans vi satt och åt så kom trisse och emma. Så vi umgicks en del, sjöng singstar och så innan jag och emma var tvugna att åka hem. Var inte det bästa att sjunga singstar med min förkylning det är ju klart iaf, men men...

Kvällen var slapp, vi åt plankstek som vi alltid gör på nyårsafton och sen hände det inte så mycket. Emma kom förbi och höll mig sällskap lite senare. Vi satt och kollade på tv och pratade lite, var trevligt =) 11 följde jag henne hem då hon inte ville gå själv och jag fastnade hemma hos henne då jag skulle fixa ett program på hennes dator. Kom hem strax före 12 slaget och gick och lade mig faktiskt. Kände inte för att vara uppe och se på några fyrverkerier. Låg i stället och lyssnade på musik. Somnade väl fram emot 1-2 nångång.

Idag så har vi fått besök av Åsa som jag och jens haft på dagis och lekis. Är alltid lika kul att träffa henne! Hon ska flytta ner ifrån Östersund eller var de nu är hon bor nu så henne lär vi se mera av =) Är väl det som hänt idag. Har varit helt slut, och nu på kvällen så har jag börjat hosta en hel del... Riktigt jobbigt! Hoppas att jag inte kommer att ligga vaken inatt pga det...! Men de märks väl..

Ha d så bra och ett gott nytt år!